MEN'S GUIDE

Οι λέξεις που δεν πρέπει να λες στη δουλειά

Οι λέξεις που δεν πρέπει να λες στη δουλειά

Εργασία και χαρά! Και προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιείς. Μπορεί κάποιες εξ αυτών να μην είναι εκ προθέσεως επιθετικές αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Αν δε θες λοιπόν να δεις του συναδέλφους σου και τους προϊσταμένους σου να σε κοιτάνε με μισό μάτι πρόσεξε κάποια πράγματα στο λεξιλόγιό σου.

Εγώ, δικό μου είναι οι λέξεις που αποτελούν κόκκινο πανί για το εργασιακό περιβάλλον. Φυσικά και μπορείς να λες εγώ, αλλά όταν ας πούμε κάνεις μια παρουσίαση, είναι πρακτικά αδύνατον να την έχεις κάνει όλη μόνος σου. Από κάποιον πήρες στοιχεία, κάποιος άλλος σίγουρα εμπλέκεται με κάποιον τρόπο σε ό,τι παρουσιάζεις. Το να χρησιμοποιήσεις το πρώτο πρόσωπο θα κάνει κακή εντύπωση και θα δημιουργήσεις αντιπάθειες. Υιοθέτησε το Εμείς για το τμήμα, ή το τμήμα μας καλύτερα.

Δε μπορώ, δε θέλω, δεν πρόκειται. Φυσικά και θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα ισχύει κάποιο από όλα αυτά. Αλλά δε χρειάζεται να το πεις, δε χρειάζεται να το δηλώσεις. Αν επί παραδείγματι έχεις άλλα δέκα project να παραδώσεις πολύ απλά λες πολύ θα ήθελα να το κάνω αλλά ξέρετε έχω όλα αυτά. Εκτός και αν θέλετε να αφήσω κάτι και να ασχοληθώ με αυτό. Τα πράγματα δυσκολεύουν αν η άρνησή σου έχει να κάνει με το ότι δε θέλεις να ασχοληθείς με κάτι επειδή δε σου αρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πεις ότι πραγματικά νιώθεις και να έχεις πάρει απόφαση ότι τελικά θα το κάνεις.