MEN'S GUIDE

Η συνταγή της επιτυχίας για το Σαββατοκύριακο

Η συνταγή της επιτυχίας για το Σαββατοκύριακο

Το πιο πιθανό είναι ότι θα σκεφτείτε διασκέδαση, ταξίδια, ξενύχτια κι άλλες παρεκτροπές. Όμως το θέμα δεν είναι εκεί. Είναι στο τι κάνουν αυτοί που θεωρούνται φερέλπιδες στον εργασιακό στίβο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πρόκειται για τεχνικές που βοηθάνε στο να καθαρίζει η σκέψη και το μυαλό όσων παλεύουν να διακριθούν και σύμφωνα με τους ίδιους βοηθάει στο να εδραιώσουν την ισορροπία που χρειάζεται για τη μάχη της εργασιακής εβδομάδας.

Εδραιώστε μια συνήθεια που σας χαλαρώνει. Για κάποιους μπορεί να είναι μια βόλτα για περπάτημα, για άλλους ποιοτικός χρόνος με την οικογένειά τους. Δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί αυτό που θα κάνετε να σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Είναι πολύ βασικό να γίνει σταθερή συνήθεια.

Απομονωθείτε για λίγο. Χρειάζεστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος για να ξανασκεφτείτε κάποια πράγματα να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που σας απασχολούν. Κάποιοι κρατάνε ένα άτυπο ημερολόγιο, αφού αυτό βοηθάει στο να ξεσκαρτάρουν όποια πληροφορία δεν είναι χρήσιμη.

Βγείτε off line. Διαλέξτε μια από τις δύο μέρες και κατεβάστε ψηφιακά ρολά. Το συνεχές τσεκάρισμα των email και των social media μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε αλλά έχει αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τη συγκέντρωση.

Κάντε το πλάνο της εβδομάδας που ακολουθεί. Δεν εννοούμε να κάτσετε να γράψετε και να προγραμματίσετε το καθετί, αλλά να θέσετε κάποιους πολύ συγκεκριμένους στόχους και να δείτε τις εκκρεμότητες που έχετε.

Σχετικές ειδήσεις