MEN'S GUIDE

Δέκα χειρονομίες που πρέπει να γνωρίζεις (vids)

Δέκα χειρονομίες που πρέπει να γνωρίζεις (vids)
Τι σημαίνουν δέκα βασικές χειρονομίες με τις οποίες πολύ εύκολα μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου
pixabay

Σκέψου να είσαι πάνω σε μια σκηνή ή απλά μπροστά σε ένα ακροατήριο. Η ομιλία σου είναι έτοιμη, το ντύσιμο άψογο αλλά παρόλα αυτά μένει μια εκκρεμότητα. Τι θα κάνεις με τα χέρια σου; Γιατί ότι και αν κάνεις, να ξέρεις πως το ακροατήριό σου θα το προσέξει.

Οπότε χρησιμοποίησέ τα προς όφελος σου, για να γίνεις πιο πειστικός, πιο κατανοητός, να κρατήσεις την προσοχή τους. Είναι μέρος της γλώσσας του σώματος άλλωστε και αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα.

Αν είσαι πολύ νευρικός επέλεξε να κρατάς κάτι στα χέρια σου, ένα στυλό για παράδειγμα. Και κράτα στο πίσω μέρος που μυαλού σου ότι ακόμα και ο αριθμός των χειρονομιών που θα κάνεις έχει την σημασία του. Οι δέκα λένε εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα είναι λίγες, οι 40 πολλές. Οι 26 ιδανικές!

Επίσης κράτα στο μυαλό σου ότι το πόσο θα ανοίξεις τα χέρια σου έχει την δική του σημασία. Δεν θες να τρομάξεις τους άλλους.

Ας δούμε όμως τι σημαίνουν δέκα βασικές χειρονομίες με τις οποίες πολύ εύκολα μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου.

  1. Ανοιχτές παλάμες

Η κίνηση αυτή δείχνει ειλικρίνεια. Δείχνεις τα χέρια σου και δεν κρύβεις τίποτα σε αυτά. Δεν απειλείς κανέναν αλλά στέκεσαι ειλικρινά απέναντί του.

  1. Ανοιχτά χέρια

Το μήνυμα είναι παρόμοιο. Δείχνεις ότι δεν κρύβεσαι αφενός και ότι είσαι έτοιμος για να υποδεχθείς τον άλλον, να αγκαλιάσεις τις ιδέες του.

  1. Γροθιά

Μάλλον κατάλαβες ήδη. Μια υψωμένη γροθιά δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά δύναμη. Είναι το σύμβολο της νίκης, δείχνεις ότι κάτι καλό συνέβη. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να δείξεις στο κοινό σου και ενθουσιασμό.

  1. Τρίψιμο χεριών

Καλύτερα να αποφύγεις αυτή την χειρονομία γιατί στην καλύτερη περίπτωση δίνει την εικόνα ότι κάτι ύπουλο ετοιμάζεις.

  1. Το χέρι στην καρδιά

Ειλικρίνεια, αθωότητα, ευχαριστώ. Ότι κάθε σου λέξη προέρχεται μέσα από την καρδιά σου.

  1. Απλωμένη παλάμη

Μην μπερδευτείς. Το κάνουμε όλοι σε διαφορετικές περιπτώσεις όταν θέλουμε να σταματήσει κάποιος. Μην το χρησιμοποιήσεις χωρίς να το σκεφτείς καλά γιατί το μήνυμα που θα στείλεις είναι πολύ ισχυρό. Παρεμβαίνεις και επιβάλλεις τα θέλω σου.

  1. Τεντωμένος δείκτης

Είναι ο εύκολος τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή συγκεκριμένων προσώπων μέσα σε ένα μεγάλο πλήθος. Αλλά πρόσεχε. Όπως εσένα δεν σου αρέσει να σε δείχνουν, το ίδιο ισχύει και για πολλούς ακόμα.

  1. Συγκρίσεις

Προσπάθησε να το κάνεις εικόνα. Τα χέρια σου σχετικά ανοιχτά και εσύ στην ομιλία σου κάνεις συγκρίσεις κουνώντας τα χέρια σου μαζί προς την μία ή άλλη κατεύθυνση. Μια κίνηση που διατηρεί την προσοχή του κοινού.

  1. Τόοοοσο!

Κατάλαβες! Απέφυγε αυτή τη χειρονομία όσο μπορείς. Εκτός και αν θες να αλλάξεις το κλίμα ή κάνεις κάποιο αστείο.

  1. Ανοιχτά δάχτυλα

Σίγουρα το έχεις κάνει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν κατάλαβες πόσο ισχυρή χειρονομία είναι. Στέλνει το μήνυμα ότι εσύ είσαι ο ισχυρός. Χρησιμοποίησε την κατάλληλα

Βonus. Προσευχή

Την χειρονομία αυτή την έχετε δει πολλές φορές σε ταινίες. Πρόκειται για την στάση προσευχής με τις παλάμες ενωμένες και τα δάχτυλα κλειστά. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να στείλεις μήνυμα ότι μιλάς για κάτι σοβαρό.

Υπάρχουν και κάποιες χειρονομίες που καλό θα ήταν να αποφεύγεις. Όπως τα χέρια στους γοφούς, τα σταυρωμένα χέρια στο στήθος, τα χέρια πίσω από την πλάτη, τα σταυρωμένα χέρια εμπρός, αλλά και τα χέρια στις τσέπες. Τα μηνύματα που στέλνουν αυτές είναι πολύ ιδιαίτερες και στην πλειοψηφία τους κακά.

Και bonus δύο βίντεο για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα τι να κάνεις με τα χέρια σου.