MEN'S GUIDE

Όσα πρέπει να προσέξεις πριν «χτυπήσεις» tattoo το καλοκαίρι

Όσα πρέπει να προσέξεις πριν «χτυπήσεις» tattoo το καλοκαίρι
Δείτε αναλυτικά

Στις μέρες μας τα τατουάζ – ειδικά στους άνδρες – είναι πολύ διαδεδομένα. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για πραγματική «επιδημία» που ξεκίνησε την τελευταία 10ετία και δεν λέει να σταματήσει.

Ωστόσο αν είσαι ένας – από τους ελάχιστους – που δεν έχει μπει στον πειρασμό να… ζωγραφίσει το σώμα του και σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα, εν όψει του καλοκαιριού, καλό είναι να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα για τα τατουάζ.

Το σχέδιο που θα κάνεις

Το τατουάζ είναι μόνιμο – ή τουλάχιστον δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την μια ημέρα στην άλλη – πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξεις ένα σχέδιο, το οποίο σου αρέσει, σε χαρακτηρίζει και είσαι σίγουρος ότι δε θα το απεχθάνεσαι μετά από χρόνια.

Είναι ένα είδος δέσμευσης, οπότε πρέπει να σκεφτείς κάτι που σου αρέσει, αλλά και σου ταιριάζει. Για παράδειγμα, το να «χτυπήσεις» στο σώμα σου μερικά κινέζικα ιδεογράμματα επειδή είναι τώρα στη μόδα, είναι μια επιλογή που στο μέλλον κατά πάσα πιθανότητα θα μετανιώσεις. Επίσης, σε καμία, μα καμία περίπτωση μην κάνεις τατουάζ με το όνομα της κοπέλας σου, όσο σίγουρος και αν είσαι για τη σχέση σας.

Ο tattoo artist

Προκειμένου να βρεις τον σχεδιαστή που σου ταιριάζει, μπορείς να κάνεις μια έρευνα στο facebook και το instagram, όπου πολλοί καλλιτέχνες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα σχέδιά τους. Επίσης, ψάξε τις κριτικές για τον tattoo artist που σε κέντρισε με τα έργα του, ώστε να διαπιστώσεις εάν είναι όντως τόσο καλός όσο φαίνεται. Το σημαντικότερο είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής, τα εργαλεία να αποστειρωθούν μπροστά σου και ο χώρος να είναι καθαρός.

Το σημείο που θα κάνεις το τατουάζ

Η επιλογή του σημείου που θα κάνεις το τατουάζ είναι εξίσου σημαντική με το σχέδιο που θα κάνεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι τα σημεία του σώματος που δε βλέπει ο ήλιος είναι προτιμότερα για τατουάζ, γιατί τα χρώματα μένουν ζωντανά για πολύ περισσότερο καιρό. Αυτά τα σημεία είναι οι κοιλιακοί, το εσωτερικό σημείο του χεριού, ψηλά στο πόδι και το στέρνο.

Η φροντίδα

Κάθε tattoo artist δίνει τις δικές του οδηγίες για τη φροντίδα του τατουάζ ανάλογα με το σημείο και με το μελάνι που χρησιμοποιείται, οπότε πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα όσα σου υποδείξουν. Γενικά όμως ισχύουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες.

Πρέπει να το αφήσεις καλυμμένο στο νάιλον για τουλάχιστον 6 ώρες ή και μέχρι την επόμενη ημέρα.

Η ενυδατική θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 6-8 ώρες. Mετά την επούλωση του τατουάζ, δεν πρέπει να το χτυπάει ο ήλιος, γιατί θα αλλοιωθεί το χρώμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς να αλείφεις το σημείο με πολλές στρώσεις αντηλιακού.