ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Το «The Hand of God» του Netflix στο δρόμο για τα Όσκαρ

«The Hand of God»
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 15 Δεκεμβρίου

Η ταινία του Πάολο Σορεντίνο θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

H Ιταλία επέλεξε το αυτοβιογραφικό δράμα του Netflix «The Hand of God» του Πάολο Σορεντίνο για να την εκπροσωπήσει στα επερχόμενα Όσκαρ του 2022 στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην βραβείο Ξενόγλωσσης ταινίας). Θυμίζουμε ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η ταινία Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου πρόκειται να ανακοινώσει τις τελικές υποψηφιότητες που θα διαγωνιστούν για το πολυπόθητο «χρυσό αγαλματίδιο» στις 8 Φεβρουαρίου 2022, ενώ η 94η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2022.

The Hand of God (Το Χέρι του Θεού)

To «The Hand of God», έχει χαρακτηριστεί ίσως η πιο προσωπική ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη. Χρειάστηκε είκοσι χρόνια για να την καταθέσει και ο τίτλος, όπως αντιλαμβάνεται κανείς αποτελεί μια ευθεία αναφορά στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η ιστορία τοποθετείται στη Νάπολη (γενέτειρα του σκηνοθέτη) του 1980 και ακολουθεί τον έφηβο Φαμπιέτο (Φίλιππο Σκότι) που η ζωή του αλλάζει όταν σώζεται από δυστύχημα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα οι Λουίζα Ρανιέρι και Τόνι Σερβίλο.

To «The Hand of God» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Στην Ιταλία θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου, ενώ σε περιορισμένους κινηματογράφους ανά τον κόσμο στις 3 Δεκεμβρίου. Στο Netflix θα είναι διαθέσιμη στις 15 Δεκεμβρίου.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

To τραγικό δυστύχημα στο Rust ταρακούνησε το Χόλιγουντ: Επανεξετάζει τα πρωτόκολλα ασφάλειας όπλων

Venom 2 εναντίον Τζέιμς Μποντ: Ποιος νίκησε στο ελληνικό box office

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας του Έτερος Εγώ στο Newsbomb.gr: Τι συμβαίνει με τη χρήση όπλων στις ταινίες του