ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ω! Γλυκύ Μου Έαρ»: Η συγκλονιστική ερμηνεία της Ειρήνης Παπά

Ειρήνη Παπά
Η Ειρήνη Παπά
YouTube

Από τον δίσκο του Βαγγέλη Παπαθανασίου με την Ειρήνη Παπά, «Ραψωδίες».

To 1986 ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συναντάει την Ειρήνη Παπά, σε έναν αριστουργηματικό δίσκο με τίτλο «Ραψωδίες».

Σε αυτό το άλμπουμ η Ειρήνη Παπά καθηλώνει και συγκλονίζει, απαγγέλλοντας και ψάλλοντας χριστιανικούς ύμνους όπως τα «Ω! Γλυκύ Μου Έαρ», «Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω», «Άσμα Ασμάτων», «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», «Χριστός Ανέστη». Στον δίσκο που ηχογραφήθηκε στα Nemo Studios στο Λονδίνο, περιλαμβάνονται και δύο μοναδικές συνθέσεις του ίδιου του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η τρίτη συνεργασία των δύο κορυφαίων και παγκοσμίου φήμης, Ελλήνων καλλιτεχνών. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο άλμπουμ «666» των Aphrodite’s Child το 1972 που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, σε στίχους του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη.

Η δεύτερη συνεργασία τους ήταν το 1979, όταν ηχογράφησαν μαζί το άλμπουμ «Ωδές» με διασκευές ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.

Το «Ω! Γλυκύ Μου Έαρ» είναι από τους πιο όμορφους, συγκινητικούς και συγκλονιστικούς ύμνους της Ορθοδοξίας. Πρόκειται για ένα τρυφερό μοιρολόι της Μητέρας – Παναγίας που εξιστορεί την σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον πόνο της για τον επίγειο θάνατο του Υιού Της.

Ακούστε την συγκλονιστική και ανεπανάληπτη ερμηνεία της Ειρήνης Παπά υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.




Διαβάστε επίσης

Η Ηρώ Σαΐα σε έναν από τους πιο όμορφους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής