ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Rockwave 2023: Aπό τους «ύμνους» και τις ελληνικές νότες των Deep Purple στους κεφάτους Black Keys

Deep purple
Ο Ίαν Γκίλαν των Deep Purple
AP/φωτογραφία Αρχείου

Το Rockwave επέστρεψε δυναμικά στα φεστιβαλικά δρώμενα με καλλιτέχνες και κοινό να δίνουν βροντερό «παρών».

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Μαλακάσα το τριήμερο 7-9 Ιουλίου. Το Rockwave Festival επέστρεψε δυναμικά και μετά την εκκωφαντική έναρξη με headliner τον Ρόμπι Γουίλιαμς, συνέχισε το ίδιο δυνατά σε πιο ροκ ρυθμούς.

Deep Purple

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, οι θρυλικοί Deep Purple επέστρεψαν στη χώρα μας μετά από 12 χρόνια και ξεσήκωσαν το κοινό με κομμάτια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη σκηνή υπό τους ήχους του κλασικού «Highway Star», έδειξαν γιατί συνεχίζουν να θεωρούνται ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ μουσικής, παρά τις -αρκετές- αλλαγές στη σύνθεσή τους.

Ορισμένες από τις επιτυχίες που ακούστηκαν την Παρασκευή ήταν τα: «Perfect strangers», «Black night», «Ηush» και φυσικά ο «ύμνος» «Smoke on The Water» που απογείωσε το κατάμεστο TerraVibe.

Στα highlight της βραδιάς ήταν το σολάρισμα του Don Airey στο πιάνο ο οποίος ευχαρίστησε το ελληνικό κοινό με Θεοδωράκη και Χατζιδάκι. Συγκεκριμένα, ο Βρετανικός μουσικός έπαιξε τον «Ζορμπά» και τα «Παιδιά του Πειραιά» και καταχειροκροτήθηκε.

Σημειώνεται ότι πριν τους Deep Purple, το κοινό ζέσταναν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Saxon , και οι Lazy Man’s Load, Rock ‘N’ Roll Children, Bokassa και As I Lay Dying.

To setlist της συναυλίας των Deep Purple

Highway Star
Pictures of Home
No Need to Shout
Into the Fire
Guitar Solo
Uncommon Man
Lazy
When a Blind Man Cries
Anya
Keyboard Solo
(medley “Ζορμπάς’” και “Τα Παιδιά του Πειραιά”)
Perfect Strangers
Space Truckin'
Smoke on the Water

Encore:
Hush
(Joe South cover)
Bass Solo
Black Night

Black Keys

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι Black Keys επέστρεψαν στη χώρα μας και στο Rockwave Festival τo Σάββατο 8 Ιουλίου για να συναντήσουν ξανά τους Έλληνες θαυμαστές τους.

Πλαισιωμένοι από περισσότερους μουσικούς, οι Αμερικανοί χάρισαν στους Έλληνες μια κεφάτη βραδιά με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Όσον αφορά το Lonely Boy, το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι του γκρουπ, το κράτησαν για το φινάλε, κλείνοντας το live act τους με τον καλύτερο τρόπο.

Πριν τους headliners, στη σκηνή του TerraVibe εμφανίστηκαν οι Puscifer, Kishi Bashi, Spektrvm, Frenzee και φυσικά ο Ville Valo, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μας χωρίς του HIM, αλλά με τα τραγούδια της πρώην μπάντας του.

To setlist της συναυλίας των Black Keys

I Got Mine
Gold on the Ceiling
Your Touch
It Ain′t Over
Tighten Up
Have Love, Will Travel
(Richard Berry cover)
Everlasting Light
Next Girl
Lo/Hi
Heavy Soul
Weight of Love
Howlin' for You
Fever
Your Team Is Looking Good
She's Long Gone
Little Black Submarines
Lonely Boy

Η αυλαία του φετινού Rockwave έπεσε την Κυριακή 9 Ιουλίου με ορισμένες από τις πιο σημαντικές μπάντες της ελληνικής heavy σκηνής να κάνουν «κατάληψη» στο stage του με τον πιο δυναμικό τρόπο. Villagers of Ioannina City, 1000mods, Mother of Millions, Sadhus, Project Renegade, Soundtruck και Ganzi Gun έκλεισαν το φετινό festival με την ένταση και το δυναμισμό που το χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.