ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Θα γιορταστεί δύο φορές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

πανσέληνος στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
H μαγευτική πανσέληνος στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
AP/φωτογραφία Αρχείου

Φέτος θα απολαύσουμε δύο φορές την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Τρίτη 1η και την Πέμπτη 31 Aυγούστου.

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο νύχτες της Πανσελήνου, Τρίτη 1η και Πέμπτη 31 Aυγούστου, αλλά και στις 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20.00-24.00).

poster panselinos augoustos2023



Στην Αττική, το Νομισματικό Μουσείο θα γιορτάσει την Πανσέληνο της 1ης Αυγούστου με τη μουσική εκδήλωση: «Φεγγάρι μάγια μου 'κανες» με την ερμηνεύτρια Ευγενία Γκρίμα, και τον Νεκτάριο Διονυσάτο στο πιάνο. Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. (από 19:30 έως 24:00)

Στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Μουσική Εκδήλωση στον Κήπο του Ιλίου Μελάθρου: «Έχει ένα φεγγάρι απόψε» στις 21:00.

Επίσης, το Επιγραφικό Μουσείο θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με προβολή ταινίας (20:00 – 23:00). Σημειώνεται πως οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου δεν θα είναι επισκέψιμοι.

Διαβάστε επίσης

Πανσέληνος Αυγούστου: Διανυκτέρευση στο ΚΠΙΣΝ με silent disco, θαλάσσια ποδήλατα, yoga και ταινίες

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης