ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πένθος στον κόσμο της ελληνικής ποίησης: Πέθανε ο Κωστής Γκιμοσούλης

Πένθος στον κόσμο της ελληνικής ποίησης: Πέθανε ο Κωστής Γκιμοσούλης
FACEBOOK.

Σήμερα (07/08), ο ποιητής Κωστής Γκιμοσούλης «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών.

Σήμερα (07/08), απεβίωσε ο ποιητής και πεζογράφος, Κωστής Γκιμοσούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων. Ήταν 63 ετών.

Η Εταιρεία Συγγραφέων τον αποχαιρέτησε με απόσπασμα από ένα δικό του ποίημα, με τίτλο «Αγάπη από ζήλια»:

«Έφυγε κι ήρθε,

ήρθε κι έφυγε.

Γκρέμισε τον τοίχο

και τον έχτισε,

άναψε φωτιά στο σπίτι

και την έσβησε.

Ένα φεγγάρι μ’ ερωτεύτηκε

και πάει πια, με ξέχασε».

Οι σταθμοί του Κωστή Γκιμοσούλη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960. Όντας απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος.

Στο ενεργητικό του είχε ποιητικές συλλογές («Επικίνδυνα παιδιά», «O ξυλοκόπος πυρετός», «H αγία μελάνη», «Το στόμα κλέφτης», «Αγάπη από ζήλια»), διηγήματα και μυθιστορήματα («Μια νύχτα με την Κόκκινη», «Ανατολή», «Χέρι στη φωτιά», «Βρέχει φως», «Το θηρίο είναι παντού», «Στάχτη στα μάτια», «Ο άγγελος της μηχανής», «Το φάντασμά της», «Το αηδόνι στο πόδι της», «Όλες μία», «Μεταξοχώρι»).

Το βιβλίο του «Μαύρος χρυσός» περιείχε ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ, στο «Για να μάθεις να πετάς» η εικονογράφηση ήταν του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Το 1997, συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία μικρού μήκους «Δεύτερο κράνος» της Αθηνάς Σακελλαρίου, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας. Διάφορα έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ, είχε τιμηθεί με το βραβείο «Μαρία Ράλλη» για την ποιητική του συλλογή «Ο ξυλοκόπος πυρετός».

Σχετικές ειδήσεις