ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Κάλλας στα σινεμά - Η παράσταση στο Παρίσι σε έγχρωμη έκδοση για πρώτη φορά

Μαρία Κάλλας
Η ταινία πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρεμιέρα το Σάββατο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης παρουσία των δημιουργών της, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές

Η θρυλική παράσταση της Μαρίας Κάλλας στην Όπερα του Παρισιού για πρώτη φορά σε έγχρωμη 4K αποκατάσταση και Dolby Atmos, αποκλειστικά για τη μεγάλη οθόνη

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το μυθικό της ντεμπούτο στην Όπερα του Παρισιού, η θρυλική παράσταση που έδωσε για μία και μόνο βραδιά στις 19 Δεκεμβρίου του 1958 προκαλώντας ανεπανάληπτο παγκόσμιο θαυμασμό, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έγχρωμη 4K αποκατάσταση και Dolby Atmos, αποκλειστικά για τη μεγάλη οθόνη.

Από τη δημιουργική ομάδα της πολυβραβευμένης ταινίας «Maria by Callas». Σε σκηνοθεσία και παραγωγή του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Tom Volf, που έχει εξελιχθεί στον σημαντικότερο συλλέκτη και ειδικό του έργου της Μαρίας Κάλλας παγκοσμίως, συμπαραγωγή και αποκατάσταση από τον Samuel Francois-Steininger και παγκόσμια διανομή από την Piece of Magic Entertainment.

Με τις μυθικές άριες της Κάλλας από τα έργα Νόρμα, Τροβατόρε, ο Κουρέας της Σεβίλλης και ολόκληρη τη Β’ πράξη από την Τόσκα.

Η ταινία πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρεμιέρα το Σάββατο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης παρουσία των δημιουργών της, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και γοητεύοντας το κοινό της αιώνιας πόλης. Υψηλού συμβολισμού η παρουσία της στενής φίλης της Μαρίας Κάλλας Nadia Stancioff και της Cecilia Giorgio, κόρης του Tito Gobbi, συμπρωταγωνιστή της Μαρίας Κάλλας -ως θρυλικός Scarpia- στην Τόσκα εκείνης της μαγευτικής βραδιάς, οι οποίες έκαναν δηλώσεις φανερά συγκινημένες παρακολουθώντας την ιστορική προβολή.

Από σήμερα, η σπουδαία ταινία ταξιδεύει σε 40 και πλέον χώρες για να παρουσιαστεί σε περισσότερους από 1.000 κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Νότιας Ζηλανδίας και της Ιαπωνίας.

Στην Ελλάδα και την Κύπρο η ταινία θα προβληθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου σε επιλεγμένους κινηματογράφους.

Πάρτε μια γεύση της έγχρωμης μαγείας με το εντυπωσιακό τρέιλερ

Eνημερωθείτε για όλες τις παγκόσμιες ημερομηνίες προβολήςγια να εξασφαλίσετε τα εισιτήριά σας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

Μουσείο «Μαρία Κάλλας»: Το Newsbomb.gr στα εγκαίνια - Η συλλογή και το κτίριο

Το Newsbomb.gr στα εγκαίνια για το Μουσείο Μαρία Κάλλας - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Όταν η Μαρία Κάλλας «συνάντησε» την Αντζελίνα Τζολί