πολιτιστικη ατζεντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Γλυκά, κολοκύθες και αστρόσκονη

Halloween πάρτι, γλυκοί πειρασμοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες μάς δίνουν ραντεβού τις επόμενες μέρες στην πόλη

Οι προτάσεις διασκέδασης των επόμενων ημερών φτάνουν για να καλύψουν κάθε ηλικία και γούστο. Το Σαββατοκύριακο ήδη, ξεκινά με τον πιο γλυκό τρόπο. Μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πάμε μια βόλτα μέχρι το Γκάζι για να απολαύσουμε κάθε είδος γλυκού... πειρασμού στο Sweet Factory Festival.

Και από τα γλυκά, περνάμε στα αλμυρά και συγκεκριμένα στις κολοκύθες του Halloween. Στην Ελλάδα μπορεί να μην χτυπάμε τις πόρτες των γειτόνων για «φάρσα ή κέρασμα», ωστόσο, βρίσκουμε μια καλή αφορμή για να παρτάρουμε στα διάφορα Halloween events που συμβαίνουν στην πόλη.

Σε άλλα νέα, αγαπημένοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν σε θεατρικές και μουσικές σκηνές με παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε.

Μουσική

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης, VOX

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης
Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του VOX από το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, για λίγες μόνο παραστάσεις. Φέτος ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης καθιερώνουν τις «Κυριακές στο VOX». Πέρα από τη βραδινή έξοδο του Σαββάτου, «στήνεται» η παράσταση νωρίς την Κυριακή. Μπορούμε να απολαύσουμε τους δυο καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που θα ξεκινάει στις 20.00 και θα τελειώνει στις 11.00.

Eλένη Τσαλιγοπούλου, Θέατρο Άλσος

Ελένη Τσαλιγοπούλου


Ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι συνεργάτες της έρχονται να μοιραστούν μαζί μας τέσσερις γιορτινές, ευχαριστήριες παραστάσεις, τις Παρασκευές 27 Οκτωβρίου και 3 - 10 και 24 Νοεμβρίου στον υπέροχο χώρο του χειμερινού Θεάτρου Άλσος. Με ένα πρόγραμμα που μάγεψε το κοινό όπου κι αν παρουσιάστηκε, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια που άντεξαν και αντέχουν στο χρόνο.

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας - Κύτταρο

Και αυτό το Σάββατο (28/10), το Κύτταρο, υποδέχεται την πιο αγαπημένη μουσική παρέα και την πιο feelgood παράσταση του καιρού μας, υποδέχεται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, το Νίκο Ζιώγαλα, τον Γιάννη Μηλιώκα, τη θρυλική τετράδα, που επιστρέφει στο «σπίτι» της και όπως πάντα, μας σερβίρει ένα ..σπέσιαλ και πάντα αποτελεσματικό μουσικό θεραπευτικό κοκτέιλ για να υποδεχτούμε τον «χειμώνα».

Θέατρο

Ulster American, Θέατρο Αθηνά

Ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα έργα, μια μαύρη κωμωδία με παθιασμένη ένταση και θέμα την φιλοδοξία, την πολιτική ορθότητα και την ταυτότητα, το Ulster American, ανεβαίνει από τα τέλη Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι, Γιούλη Τσαγκαράκη
Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι, Γιούλη Τσαγκαράκη

Τρεις καλλιτέχνες, ένας ηθοποιός, μια συγγραφέας και ένας σκηνοθέτης συναντιούνται σε ένα άδειο θέατρο για να συζητήσουν το έργο που πρόκειται να ανεβάσουν και φιλοδοξούν ότι θα απογειώσει τις καριέρες τους. Ο Τζέι, ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός επιθυμεί διακαώς να συνδεθεί με τις ιρλανδικές ρίζες του. Ο Λη, ο άγγλος ανερχόμενος σκηνοθέτης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει. Και η Ρουθ η μαχητική βορειο-ιρλανδή συγγραφέας πασχίζει να κάνει την φωνή της να ακουστεί. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς περνούν τις «κόκκινες γραμμές» τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη…

Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι, Γιούλη Τσαγκαράκη.

Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, ώρα 21:00

Σινεμά

The Killer

H νέα ταινία δράσης του Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Φασμπέντερ, Τίλντα Σουίντον, Τσαρλς Παρνέλ. Μετά από μία παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ένας εκτελεστής πολέμα τα αφεντικά του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό.

Βιβλίο

Μια ασήμαντη γυναίκα, Σόνια Παρνέλ

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας
To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Το 1942 η Γκεστάπο μετέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση: «Είναι η πιο επικίνδυνη κατάσκοπος των Συμμάχων. Πρέπει να τη βρούμε και να την εξολοθρεύσουμε».

Ο στόχος τους ήταν η Βιρτζίνια Χολ, μια νεαρή γυναίκα από τη Βαλτιμόρη που κατάφερε να προσχωρήσει στην κατασκοπευτική οργάνωση γνωστή με το προσωνύμιο «Ministry of Ungentlemanly Warfare» του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Η Χολ έγινε η πρώτη κατάσκοπος των συμμαχικών δυνάμεων που βοήθησε να ανάψει η φλόγα της γαλλικής αντίστασης, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που διεξάγονταν έως τότε οι μυστικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Ακόμα κι όταν το πρόσωπό της φιγουράριζε σε αφίσες ως καταζητούμενη, ακόμα κι όταν την επικήρυξαν, η Χολ αρνήθηκε να υπακούσει στις επίμονες εντολές των ανωτέρων της με σκοπό τη διαφυγή της. Ήταν αφοσιωμένη στον αγώνα και είχε πάντα την ακλόνητη πεποίθηση ότι έπρεπε να σώσει πολλές ζωές ακόμη και να απελευθερώσει ολόκληρα κομμάτια της Γαλλίας από τους ναζί.

Μην χάσετε

κολοκύθα halloween
Trick or treat?pixabay

Τα διάφορα Halloween πάρτι που γίνονται στην πόλη τις επόμενες μέρες και μας δίνουν την ευκαιρία να... παρτάρουμε με πιο σκοτεινό τρόπο, όπως είναι το All Things Dark, που επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

γλυκά

Το εργοστάσιο γλυκών που κάνει το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι τον πιο γλυκό προορισμό. Για όλους εσάς που λατρεύετε τη σοκολάτα, τα παγωτά, τους λουκουμάδες, τα donuts, τα γλυκά ταψιού, και γενικά τα γλυκά, η πρόταση είναι μία και τα περιλαμβάνει όλα: Sweet Factory Festival! (Μέρες & ώρες: 27, 28, 29 Οκτωβρίου 2023 - Ωράριο: 11.00 – 23.00).

«Eίμαστε Αστρόσκονη»: Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πλανηταρίου η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του, με ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis και αφηγητή τον Διονύση Σιμόπουλο.

Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο.


Διαβάστε επίσης

Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Newsbomb.gr:Δεν φοβάμαι το τέλος της καριέρας μου, καλά γεράματα θέλω να έχω

Γιορτή του Σινεμά: Οι νέες ταινίες που βλέπουμε σήμερα με 2 ευρώ

Sweet Factory Festival: Ένα εργοστάσιο γλυκών στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

«Ulster American»: Από τα τέλη Οκτωβρίου στο θέατρο Αθηνά

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ