ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ana Ofelia Murguia: Πέθανε η γιαγιά της ταινίας «Coco»

Mama Coco
H Ana Ofelia Murguia είχε δώσει τη φωνή της στη γιαγιά Mama Coco
Αρχείο Newsbomb.gr

Η βραβευμένη Μεξικανή ηθοποιός Ana Ofelia Murguia, πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Ana Ofelia Murguia, η Μεξικανή ηθοποιός που έδωσε της φωνή της στη γιαγιά «Mama Coco» στην ταινία animation «Coco» της Disney Pixar. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών και Λογοτεχνίας του Μεξικού.

Σίγουρα, πολλοί θα θυμάστε τη σκηνή όπου η Mama Coco και ο Miguel τραγουδούν μαζί το «Remember Me», μια από τις πιο αξέχαστε σκηνές της ταινίας.

H πολυβραβευμένη Murguia γεννήθηκε στο Μεξικό το 1933 και σπούδασε υποκριτική στην Εθνική Σχολή Θεατρικών Τεχνών της χώρας. Στο θέατρο έκανε το ντεμπούτο της με το Trial By Fire το 1954 και στον κινηματογράφο με το Transit του 1964. Μετρούσε πάνω από 100 κινηματογραφικούς, θεατρικούς και τηλεοπτικούς ρόλους και υπήρξε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της χώρας.


Για την ιστορία αναφέρουμε ότι κέρδισε Βραβείο Ariel Α’ Γυναικείου Ρόλου (τα Μεξικανικά Όσκαρ) το 1979, το 1986 και το 1996, ενώ το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο Golden Ariel για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο. Τον περασμένο Απρίλιο παρέλαβε το Medalla Catedra Bergman από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού επίσης για το σύνολο της προσφοράς της στην υποκριτική.
Ο τελευταίος της ρόλος ήταν στην τηλεοπτική σειρά José José, el príncipe de la canción.

Θυμίζουμε ότι η ταινία «Coco» κέρδισε δύο Όσκαρ, για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Τραγουδιού για το Remember Me.

Διαβάστε επίσης

Τομ Χανκς: Παραλίγο να παίξει σε ταινία «Star Wars» - Ο ρόλος και ο λόγος που δεν έγινε

To Νetflix έβγαλε το τσεκούρι: 5+1 σειρές που έκοψε το 2023

Δικαστικές περιπέτειες για τον Πιρς Μπρόσναν: Μπήκε σε απαγορευμένη ζώνη του Yellowstone