ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάθαμε την επόμενη ταινία του Λάνθιμου: Θα είναι κορεάτικη ταινία φαντασίας

Γιώργος Λάνθιμος
Η τελευταία ταινία, Poor Things, είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ και μόλις κέρδισε πέντε BAFTA
Lionel Hahn/Getty Images

Μετά το Poor Things και το επερχόμενο «Kinds of Kindness», ο Γιώργος Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει μια εκκεντρική μαύρη κωμωδία φαντασίας

Ο Γιώργος Λάνθιμος πρόκειται να συναντήσει ξανά την Element Pictures για να σώσει τον πράσινο πλανήτη, στο ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας «Save the Green Planet», σύμφωνα με το Variety.

Ο Λάνθιμος - του οποίου η τελευταία ταινία, Poor Things, είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ και μόλις κέρδισε πέντε BAFTA (συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ηθοποιού για την Έμα Στόουν) - αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι. Ο Ed Guiney και ο Andrew Lowe στην Element Pictures θα είναι παραγωγοί της ταινίας μαζί με την Square Peg του Ari Aster και την CJ ENM (πρώην CJ Entertainment). Αυτή θα είναι η έκτη συνεργασία μεταξύ Λάνθιμου και Element Pictures.

Το πρότζεκτ το οποίο φαίνεται να ταιριάζει τέλεια στο σύμπαν του Λάνθιμου είναι μια εκκεντρική μαύρη κωμωδία που ακολουθεί έναν απογοητευμένο νεαρό άνδρα ο οποίος αιχμαλωτίζει και βασανίζει έναν επιχειρηματία τον οποίο θωρεί μέρος μιας εισβολής εξωγήινων. Σε αυτό εκτός από τον απαγωγέα και τον επιχειρηματία, εμπλέκεται η αφοσιωμένη κοπέλα του και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ.

Η αρχική νοτιοκορεάτικη καλτ ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Jang Joon-hwan το 2003. Το Green Planet κέρδισε βραβεία σε φεστιβάλ φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Μπουένος Άιρες, τις Βρυξέλλες και αλλού. Κέρδισε επίσης το βραβείο Golden Bell για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη στην Κορέα το 2003.

Ο ίδιος Jang επρόκειτο προηγουμένως να σκηνοθετήσει το ριμέικ της ταινίας, βασισμένο σε σενάριο του Γουίλ Τρέισι (Succession, The Menu).

Ο Λάνθιμος έχει ήδη γυρίσει άλλη μια ταινία μετά το «Poor Things». Η επόμενη ταινία του, το «Kinds of Kindness», μπήκε στο post-production πριν από μερικούς μήνες, με πρωταγωνιστές τους: Έμα Στόουν, Γουίλεμ Ντεφόε, Τζο Άλγουιν και Μάργκαρετ Κουάλεϊ.

Διαβάστε επίσης

BAFTA 2024: Το Οπενχάιμερ μεγάλος νικητής των «βρετανικών Όσκαρ» - 5 βραβεία για το Poor Things

BAFTA: Η Έμα Στόουν πήρε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για το Poor Things του Λάνθιμου

Όσκαρ 2024: Νόλαν vs Λάνθιμος - Tα φαβορί και όλοι οι άλλοι