ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίλιαν Μέρφι: Το νέο φαβορί για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Kίλιαν Μέρφι
O Kίλιαν Μέρφι είναι υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Oppenheimer
AP

Ο Κίλιαν Μέφι έχει δει τις μετοχές του να ανεβαίνουν μετά το «Oppenheimer» και το όνομά του ήδη συζητείται για το ρόλο του επόμενου Τζέιμς Μποντ

Θα φανταζόσασταν τον Κίλιαν Μέρφι ως τον επόμενο Τζέιμς Μποντ; Ο συμπρωταγωνιστής του στο Oppenheimer, Κλέι Μπάνκερ, πιστεύει ότι ο Ιρλανδός ηθοποιός θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός υποψήφιος και μάλιστα τον προτείνει για το ρόλο του Βρετανού πράκτορα.

«Θα τα πήγαινε υπέροχα», είπε (μέσω της Sun). «Είναι αστείο γιατί ο Κίλιαν είναι ο ωραιότερος άνθρωπος, αλλά έχει αυτή τη σκοτεινή πλευρά και υπάρχει ένα σκοτάδι στον Μποντ».

Ο Μπάνκερ συνέχισε λέγοντας: «Ξεχνάμε ότι μερικές φορές ο Μποντ μοιάζει με τον χαρακτήρα που δημιούργησε ο Φλέμινγκ – ένας αρκετά σκοτεινός χαρακτήρας. Τυχαίνει να είναι από την πλευρά που λέμε "καλή". Ο Κίλιαν έχει αυτή την ικανότητα να το αξιοποιήσει».

«Όταν είναι σε μια αποστολή, μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να κάνει τα πάντα», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι προτού ακόμα ο Ντάνιελ Κρεγκ κρεμάσει το σμόκιν του Μποντ, μετά το «No Time To Die», οι φήμες είχαν οργιάσει σχετικά με τον διάδοχό του, ενώ τα στοιχήματα συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πέφτουν βροχή, για το ποιος ηθοποιός θα αναλάβει το ρόλο.

Μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για το ρόλο είναι ο Τομ Χάρντι, ο Ίντρις Έλμπα, ο Χένρι Κάβιλ, ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και άλλοι. Οι δημοσκοπήσεις βλέπουν τον Έλμπα ως φαβορί, μπροστά από τους Χάρντι και Κάβιλ.

Ωστόσο, οι παραγωγοί του κινηματογραφικού franchise έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους όλο αυτόν καιρό πως ακόμα δεν ψάχνουν τον επόμενο Μποντ.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο παραγωγός του Μποντ, Γκρεγκ Γουίλσον, επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν ξεκινήσουν να δουλεύουν την επόμενη ταινία. «Θα υπάρξει ένας άλλος Μποντ κάποια μέρα, αλλά δεν τον αναπτύσσουμε ενεργά», είπε.

Από την πλευρά της, η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπροκόλι αναφέρθηκε στη νέα φάση της ιστορίας μετά το θάνατο του χαρακτήρα στο τέλος του «No Time To Die», λέγοντας: «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το καταφέρουμε - ξέρετε, είναι μια εντελώς νέα επανεφεύρεση. Οπότε θα πάρει λίγο χρόνο».

Πάντως ο σταρ του «Peaky Blinders» φέρεται να έχει τραβήξει την προσοχή τους μετά το ρόλο του στο «Oppenheimer». Μια πηγή σχολίασε ότι «αυτός θα ήταν ο απόλυτος ρόλος για εκείνον» τώρα που βρίσκεται στην κορυφή του Χόλιγουντ και ο κατάλληλος για να φέρει το franchise του Μποντ ξανά στην πρώτη θέση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μπροκόλι παρακολουθεί στενά τον Μέρφι τον τελευταίο χρόνο.

Παρ'όλα αυτά, οι όποιοες σκέψεις και διεργασίες για την 26η ταινία Μποντ δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το επόμενο έτος.



Διαβάστε επίσης

Ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε τη χειρότερη ταινία του

Ο Κίλιαν Μέρφι θέλει να επιστρέψει ως «Thomas Shelby» στο «Peaky Blinders»

Κίλιαν Μέρφι: Το φαινόμενο «Barbenheimer» ήταν «μια υπέροχη στιγμή για τον κινηματογράφο»