ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Με την εντυπωσιακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού

H καύση του βασιλιά καρνάβαλου
H καύση του βασιλιά καρνάβαλου
In Time

Με την καθιερωμένη τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο μόλο της Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις του φετινού πατρινού καρναβαλιού.

Κεντρικό στοιχείο της τελετής ήταν η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας, ενώ αμέσως μετά ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό, δίνοντας μία ξεχωριστή λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες νέους και τις νέες της Πάτρας που πήραν μέρος στο καρναβάλι, τόνισε ότι «η δύναμή σας είναι ατελείωτη, αυτή είναι η δύναμη του καρναβαλιού της πόλης μας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτή την περίοδο. Το καρναβαλικό μας συνεργείο, τους εργαζόμενους του Δήμου, που χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά και όλους εσάς που ο καθένας από το πόστο του και με τη συμμετοχή του έβαλε το λιθαράκι του, για να είναι το καρναβάλι μας ασφαλές και να έχει την μοναδική και μεγάλη επιτυχία που σημείωσε φέτος».

Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «το ταξίδι του καρναβαλιού μας του 2025 ξεκινάει με πρωταγωνιστές όλους εσάς, ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2025».

Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία των Heaven on Mars, που ταξίδεψε το κοινό στην δεκαετία των 80's, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.