ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στάθης Ψάλτης: Αγνώριστος στον πρώτο του ρόλο σε ηλικία 14 ετών

Στάθης Ψάλτης
O Στάθης Ψάλτης σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του στο «Βασικά... Καλησπέρα σας» το 1982
YouTube

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του αλησμόνητου Στάθη Ψάλτη

Στις 21 Απριλίου του 2017, ο Στάθης Ψάλτης «φεύγει» για τη γειτονιά των αγγέλων, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους χιλιάδες θαυμαστές του. Ένα περίπου μήνα πριν το θάνατό του, στις 14 Μαρτίου, ο ηθοποιός εισήχθη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» αντιμετωπίζοντας πολλαπλές μεταστάσεις του καρκίνου. Από τις 16 Απριλίου νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου και κατέληξε. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο Ζωγράφου στις 24 Απριλίου 2017.

Η τελευταία του εμφάνιση του πολυαγάπητου ηθοποιού στον κινηματογράφο ήταν η ταινία «Καζαντζάκης» (όπου είχε παίξει τον ηγούμενο της Μονής Σινά), την οποία ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει.

Η πρώτη του εμφάνιση στο πανί έγινε σε ηλικία μόλις 14 ετών! Ήταν ένας βοηθητικός ρόλος στην ταινία «Το Ρομάντζο Μιας Καμαριέρας» του 1965. Εκεί ο Ψάλτης εμφανιζόταν σε μια μόνο σκηνή χωρίς να λέει έστω μια λέξη από το σενάριο. Αργότερα στην καριέρα του θα έλεγε πολλές...

Η μακρά πορεία του στην υποκριτική, ξεκίνησε μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1972 στην ταινία «Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα» του Όμηρου Ευστρατιάδη.

Για την ιστορία, η σύνοψη της πρώτης ταινίας που είχε συμμετοχή το 1965 ήταν η εξής: Μια καμαριέρα, η Κατερίνα χάνει τη δουλειά της όταν η εργοδότριά της ανακαλύπτει ότι αλληλογραφούσε κρυφά με τον άνδρα της. Αναζητώντας νέα δουλειά, θα καταλήξει να βοηθήσει μια γυναίκα και τον αδελφό της να κρατήσουν τη διατροφή του συζύγου της πρώτης, ο οποίος βρισκόταν στην Αμερική. Θα υποδυθεί την υποτιθέμενη κόρη του, όμως η τύχη θα φέρει την Κατερίνα πρόσωπο με πρόσωπο με τον εξ Αμερικής σύζυγο, θα ερωτευτεί τον ανιψιό του και θα του αποκαλύψει την πλεκτάνη της γυναίκας του.

Διαβάστε επίσης

Ο άνθρωπος Κάρολος Κουν: Οι συμβουλές, οι παραξενιές και το χρώμα που αντιπαθούσε

Το δυνατό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: «Η τέχνη είναι ειρήνη»

Βασίλης Αυλωνίτης: Έγινε ηθοποιός κατά τύχη και παραλίγο να πεθάνει από σφαίρα