ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρόνια πολλά Αλ Πατσίνο: Ο «Τόνι Μοντάνα» της καρδιάς μας γίνεται 84 ετών

Αλ Πατσίνο Σημαδεμένος
Ο Αλ Πατσίνο φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο «Τόνι Μοντάνα» -του Scarface- ήταν ένας από τους αγαπημένους του χαρακτήρες που έχει υποδυθεί
Netflix

Ο Αλ Πατσίνο, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 25 Απριλίου 1940, σε μια φτωχογειτονιά του Μπρονξ. 

Το αγόρι με καταγωγή από τη Σικελία, ο τρισμέγιστος Αλ Πατσίνο συμπληρώνει σήμερα τα 84 του χρόνια και εμείς τον ευχαριστούμε για όσα έχει προσφέρει στον κινηματογράφο για 60 και πλέον χρόνια.

Γενημμένος ως Αλφρέντο (Αλ) Τζέιμς Πατσίνο, θεωρείται πλέον ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Αλ Πατσίνο μετράει σημαντικούς και αξιομνημόνευτους ρόλους, Όσκαρ και άλλα σημαντικά κινηματογραφικά και θεατρικά βραβεία και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη. Έχοντας κερδίσει Όσκαρ, Έμμυ και Tony είναι ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει το Τριπλ Κράουν της υποκριτικής!

10 πράγματα που θα ήθελες να ξέρεις για τον Αλ Πατσίνο

  • Πριν γίνει επαγγελματίας ηθοποιός έκανε διάφορα επαγγέλματα, όπως ταχυδρόμος, πωλητής παπουτσιών, ελεγκτής σε σούπερ μάρκετ, λούστρος, μεταφορέας επίπλων, εφημεριδοπώλης. Επίσης, -φανατικός λάτρης της όπερας- ο Πατσίνο εργάστηκε κάποτε ως κλητήρας στο Carnegie Hall.
  • Στα νιάτα του φιλοδοξούσε να γίνει παίκτης του μπέιζμπολ.
  • Ο Πατσίνο υπέφερε από χρόνια αϋπνία.
  • Ήταν άστεγος για ένα διάστημα της πρώιμης καριέρας του και συχνά κοιμόταν στο δρόμο ή στα θέατρα.
  • Τα πρώτα χρόνια της πορείας του, ασχολήθηκε για λίγο και με το stand-up comedy.
  • Στο ξεκίνημα της καριέρας του στην υποκριτική, σκέφτηκε να αλλάξει το όνομά του σε «Σόνι Σκοτ» ώστε να μην τυποποιηθεί λόγω του ιταλικού ονόματός του. «Σόνι» ήταν το παρατσούκλι ως παιδί.

  • Για την πρώτη ταινία «Ο Νονός», πληρώθηκε 35.000 δολάρια. Για την ταινία The «Irishman» του 2019 η αμοιβή του ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια.
  • Ενώ γύριζε το Serpico το 1973, ο Πατσίνο ήταν τόσο πολύ στον χαρακτήρα (παίζοντας έναν αστυνομικό της Νέας Υόρκης) ώστε στην πραγματικότητα απείλησε να συλλάβει έναν οδηγό φορτηγού για τους ρύπους του οχήματός του.
  • Ξεκίνησε το κάπνισμα από 9 ετών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, κάπνιζε τέσσερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Το 1994 σταμάτησε να καπνίζει δύο πακέτα την ημέρα για να προστατεύσει τη φωνή του. Τώρα καπνίζει μόνο περιστασιακά.
  • Ο Αλ Πατσίνο φέρεται να να έχει δηλώσει ότι ο Τόνι Μοντάνα -του Scarface- ήταν ένας από τους αγαπημένους του χαρακτήρες που έχει υποδυθεί.

Διαβάστε επίσης

Το παρασκήνιο των βραβείων Όσκαρ - Πώς η Ακαδημία εξέθεσε τον Πατσίνο και όσα δεν έπρεπε να δούμε

Ο Αλ Πατσίνο γράφει την αυτοβιογραφία του: «Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει»

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί τον Αλ Πατσίνο στην ταινία «Modi»