ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα «Αισχύλεια» γιορτάζουν τα 38 τους χρόνια!

Τα «Αισχύλεια» γιορτάζουν τα 38 τους χρόνια!

Ξεκινούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου τα «Αισχύλεια» της Ελευσίνας. Ο θεσμός διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του και μέσα στα χρόνια έχει διαμορφώσει τη σταθερή του αξία στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής.

Στο δε παλαιό Ελαιουργείο, όπου φιλοξενούνται οι θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις των Αισχυλείων, τον Σεπτέμβριο, οι εικαστικές εγκαταστάσεις αποτελούν αναφορά στο εικαστικό γίγνεσθαι της χώρας. Μ. Σπηλιόπουλος, Διοχάντη, Στ. Τσιβόπουλος είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες, που έχουν εκθέσει στο παρελθόν. Φέτος, συμμετέχουν ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης στο Ελαιουργείο και η φωτογράφος Λίζη Καλλιγά στο πολιτιστικό κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος».

Των εκθέσεων, των θεατρικών παραστάσεων, των συναυλιών και τα κινηματογραφικών αφιερωμάτων των Αισχυλείων 2013, προηγούνται, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι δράσεις του θερινού τμήματος του «Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος» της Μάρθας Φριντζήλα. Οι πολιτιστικές δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 13 Οκτωβρίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι από 5 έως 12 ευρώ (με εξαίρεση κάποιες δωρεάν παραστάσεις), ενώ επίσης προσφέρονται και προνομιακές κάρτες διαρκείας 40, 30 και 100 ευρώ, κανονική, φοιτητική, οικογενειακή αντίστοιχα.