ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 20ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Delphi Bank στην Αυστραλία

Το 20ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Delphi Bank στην Αυστραλία

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στην πρεμιέρα του 20ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Delphi Bank, τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στο Σίδνεϊ με την προβολή της ταινίας «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία στη Μελβούρνη προβλήθηκε σε έξη αίθουσες και όλα τα εισιτήρια της πρεμιέρας εξαντλήθηκαν, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την επιτυχία του φεστιβάλ.

Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων ήταν οι ομογενείς σκηνοθέτες 'Αννα Κόκκινου και Αλκίνοος Τσιλιμιδός, ο ηθοποιός 'Αλεξ Δημητριάδης, η Ομοσπονδιακή βουλευτής Kelly O' Dwyer, η σκιώδης ομογενής υπουργός Τζένη Μικάκου, ο πολιτειακός Εργατικός βουλευτής Γιάννης Πανταζόπουλος κ.α.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται για μια ακόμη χρονιά ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Επίσης, με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση του φεστιβάλ θα προβληθούν μια σειρά από τις δημοφιλέστερες ταινίες, που παρουσιάσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Κινηματογράφου με έργα που προετοίμασαν μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σε σχολεία της Αυστραλίας.

Στο Σίδνεϊ με την παρουσία άνω των 450 ατόμων άνοιξε το φετινό φεστιβάλ. Ανάμεσα στους επισήμους ήταν οι ομογενείς ηθοποιοί Πολ Καψής, Ντέμπορα Γαλανού και 'Αλεξ Λύκος, η 93χρονη μητέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ομογενή σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ, Ευαγγελία Μηλιώτη, η πολιτειακή γερουσιαστής και σκιώδης υπουργός Σοφία Κότση, και άλλοι.

Πηγη ΑΜΝΑ