ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη ανταπόκριση στην ανθρωπιστική συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας

Μεγάλη ανταπόκριση στην ανθρωπιστική συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην ανθρωπιστική συναυλία που πραγματοποίησε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια (χορηγό της εκδήλωσης) στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν στους παρακάτω κοινωφελείς συλλόγους που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Δήμου Θεσσαλονίκης: Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η Λάμψη», Γονέων και φίλων παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες, Γονέων παιδιών πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, «Παιδικές Καρδιές» Β.Ε., Συνδρόμου Down.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη και με τη συμμετοχή του σολίστ Αρσέν Χατζιάν (σαξόφωνο), της Χορωδίας των Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Αθανασιάδου και αριστούχων μαθητών από ωδεία της Θεσσαλονίκης.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης που πάντα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών είναι παρούσα σε όλες τις ενέργειες και δράσεις προς όφελος των κοινωφελών σωματείων και συλλόγων» σημείωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη υλοποίηση των δράσεων που σχεδιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα κοινωνικής προστασίας υπέρ των ευπαθών ομάδων, σημείωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για Κοινωφελή Νομικά Πρόσωπα και θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου και πρόσθεσε: «Απέναντι στη βαθιά οικονομική κρίση ο χώρος της κοινωνικής αλληλεγγύης που χρόνια τώρα παρέχει εθελοντικό κοινωφελές έργο χρειάζεται την ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο. Υποστηρίζοντας με αυτή την εκδήλωση πέντε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της προστασίας της πλέον ευαίσθητης και αδύνατης κοινωνικής ομάδας, των παιδιών με χρόνιες παθήσεις, αυτό ακριβώς επιδιώκουμε. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και η θερμή υποστήριξη από τους συλλόγους που συμμετείχαν μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».