ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεύθηκε ο Ψαραντώνης στο 1ο Διεθνές Εθνομουσικολογικό Συνέδριο

Βραβεύθηκε ο Ψαραντώνης στο 1ο Διεθνές Εθνομουσικολογικό Συνέδριο

Ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης Ψαραντώνης βραβεύθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του 1ου Διεθνούς Εθνομουσικολογικού Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο Απολλώνια στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Η αστική μουσική στην Κρήτη, από την Κρητική Πολιτεία μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών και τη σχέση των δυο κοινοτήτων» και συνδιοργανωτές είναι το Μουσείο Θύραθεν του Κρουσώνα, η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Μαλεβιζίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού του δήμου Μαλεβιζίου, τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Μακεδονίας, το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Μουσικών Κρήτης, το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης και το Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, απένειμε τον τιμητικό έπαινο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τιμάμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη του τόπου μας, έναν καλλιτέχνη που κατάφερε να δοξάσει την Κρήτη στα πέρατα της οικουμένης. Μια σπουδαία μορφή του Ψηλορείτη, που άνοιξε νέους δρόμους στην κρητική μουσική».

Ο κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε στο ταλέντο του Ψαραντώνη, στην ικανότητά του στον χειρισμό της λύρας και τις εμπνεύσεις του, χαρακτηρίζοντάς τις μοναδικές.

«Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε πως καλλιτέχνες σαν τον Ψαραντώνη είναι ιδανικοί για να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν με το προσωπικό τους παράδειγμα και τη στάση ζωής που τους διακατέχει, γενιές και γενιές» επισήμανε ο κ. Μαμουλάκης.

Ο Ψαραντώνης, ευχαρίστησε την οργανωτική και την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου για τη μεγάλη τιμή που του έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο