ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Μαξιλάρι»: Μια ελληνική ανεξάρτητη ταινία στο indiegogo

«Το Μαξιλάρι»: Μια ελληνική ανεξάρτητη ταινία στο indiegogo

Στο indiegogo,τη γνωστή ιστοσελίδα crowdfunding, φιλοξενείται «Το Μαξιλάρι», το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός νέου έλληνα δημιουργού, του Κωνσταντίνου Κακογιάννη.

Η ταινία προβλήθηκε στη χώρα μας στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και τώρα «κυνηγάει» το στόχο μιας διεθνούς καριέρας, μέσω του crowdfunding.

Τρεις φίλοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μακριά από τον πολιτισμό. Θέλουν να ξεχάσουν, να περάσουν καλά, να ονειρευτούν. Συζητούν για τον κομφορμισμό, την κουλτούρα, την πολιτική, τη βία και τον άνθρωπο, αναζητώντας απαντήσεις: τι είμαστε, τι θα κάνουμε ως οντότητες και ως ομάδα;

Ταυτόχρονα, οι προσπάθειές τους για απόσταση και φυγή αυτο-υπονομεύονται. Ο καθένας τους κουβαλάει μαζί και το μαξιλάρι του, ενώ η προσθήκη τριών γυναικών στην παρέα περιπλέκει την κατάσταση. Η κριτική στην κυρίαρχη κουλτούρα επιστρέφει ως κριτική στην εναλλακτική κουλτούρα τους. Τελικά, αρκεί η άρνηση της έννοιας του πολιτισμού για να ενώσει έξι ανθρώπους; Ή είναι ο αντικομφορμισμός τους μια αναπόφευκτα απομονωμένη φυγή;

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο δημιουργός της ταινίας εξετάζει την επίκληση στην ιδεολογία ως ένα βολικό «μαξιλάρι» απέναντι σε όσα μας κάνουν να ασφυκτιούμε, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα ή τη βαθύτερη επιθυμία αποφυγής τους.

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ