ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη – Καμπούρογλου: «Ο Λέων δεν ήταν ποτέ στην κορυφή του λόφου»

Αμφίπολη – Καμπούρογλου: «Ο Λέων δεν ήταν ποτέ στην κορυφή του λόφου»

Μια νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κατερίνα Περιστέρη και στον μέχρι πρότινος συνεργάτη της Ευάγγελο Καμπούρογλου.

Το θέμα του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης θα παρουσιαστεί τελικά στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς την παρουσία της Κατερίνας Περιστέρη.

Συνταρακτικές αποκαλύψεις Καμπούρογλου

Ο διευθυντής Αρχαιολογικών Έργων-Μελετών Γεωλογίας και Παλαιολογίας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας και μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας της ανασκαφής στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, Ευάγγελος Καμπούρογλου, θα παρουσιάσει δική του εισήγηση, αμφισβητώντας αρκετούς από τους ισχυρισμούς της αρχαιολόγου.

Μιλώντας στο «Έθνος» υπόσχεται να αποκαλύψει κατά την ομιλία του τρία τουλάχιστον στοιχεία που ανατρέπουν κάποια δεδομένα, ένα από τα οποία είναι πως ο λόφος Καστά ουδέποτε ήταν τύμβος και δεν ευσταθεί η εκδοχή που θέλει τον λέοντα να είχε τοποθετηθεί στην κορυφή του λόφου.

«Δεν ήθελε να μιλήσω»

«Με πίεσε να μη μιλήσω, γιατί αυτό ήταν, όπως μου είπε, απόφαση της Διεπιστημονικής Ομάδας, η οποία συμφώνησε να μην κάνει ανακοίνωση φέτος, αλλά του χρόνου. Απάντησα πως μέλος της ομάδας αυτής είμαι και εγώ και δεν γνωρίζω τέτοια απόφαση», κατήγγειλε για την κ. Περιστέρη ο πρώην συνεργάτης της.

Σχετικές ειδήσεις