ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου κατά της διαφθοράς

Δεύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου κατά της διαφθοράς

Φεστιβάλ κινηματογράφου κατά της διαφθοράς, το δεύτερο κατά σειρά, διοργανώνεται στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα τέλη του Σεπτέμβρη και στο πλαίσιό του θα προβληθούν επτά ταινίες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Επιτροπή για την Πρόληψη της Διαφθοράς, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.

Οι ταινίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με τη διαφθορά και, όπως χαρακτηριστικά είπε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άλμα Σέντλαρ, η ενημέρωση του κοινού γι' αυτού του είδους τα ζητήματα είναι το ισχυρότερο όπλο στη μάχη για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη χρονιά, από 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου. Η περσινή, "παρθενική" του εμφάνιση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τοπικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Άλμα Σέντλαρ, κάθε χώρα θα πρέπει να βρει τον δικό της δημιουργικό τρόπο για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε τέτοιου είδους ζητήματα και οι ταινίες είναι ο πιο άμεσος τύπος δημιουργίας.

Η ταινία που θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ είναι το φιλμ του βωβού κινηματογράφου "Underworld" (1927) του Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ, συνοδεία πιάνου από τον φημισμένο Σλοβένο καλλιτέχνη Αντρέι Γκόριτσαρ. Θα προβληθούν ακόμη -μεταξύ άλλων- η βραβευμένη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε "Ο Λύκος της Wall Street" (2013), το "Silkwood" του Μάικ Νίκολς (1983) κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις