ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Νυρεμβέργη τιμά τη μνήμη του Βασίλη Τσιτσάνη

Η Νυρεμβέργη τιμά τη μνήμη του Βασίλη Τσιτσάνη

Μια τιμητική συναυλία για το μεγάλο Έλληνα δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη διοργανώνει η ελληνική και κυρίως η θεσσαλική ομογένεια της Νυρεμβέργης στη Γερμανία.

Στο έτος τιμής στον Τρικαλινό συνθέτη και υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ακούγονται παντού σ΄ όλον τον απόδημο ελληνισμό οι πενιές, οι στίχοι και η φωνή του Βασίλη Τσιτσάνη.

Γι΄ αυτό, προστίθεται, και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και Περιχώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ» διοργανώνει συναυλία προκειμένου να τιμήσει τον καλλιτέχνη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 19.00 η ώρα στην αίθουσα südpunkt, Pillenreuther Str. 147, 90459 Nürnberg (U-Bahn 1: Frankenstraße) με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού του δήμου Νυρεμβέργης και ιδιαίτερα του δήμου Τρικκαίων.

Η δημοτική ορχήστρα του δήμου Τρικκαίων «Βασίλης Τσιτσάνης» αναλαμβάνει να αποδώσει, ενώπιον ελληνικού και γερμανικού κοινού, το μοναδικό έργο του Τσιτσάνη με σεβασμό και γνώση στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του δημιουργού.

Στην προετοιμασία για τη διαμόρφωση αυτής της συναυλίας συμβάλλει επίσης ο αδελφός Σύλλογος «Λαογραφικός - Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Τηρώντας την παράδοση, ο Θεσσαλικός Σύλλογος θα προσφέρει στο διάλειμμα ελληνικά κρασιά και μεζέδες.