ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Next Step Quintet: Στις 11 Δεκεμβρίου στο Cine-Κεραμεικός

Next Step Quintet: Στις 11 Δεκεμβρίου στο Cine-Κεραμεικός

Δύο κορυφαία ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής, οι Next Step Quintet και ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του συναντώνται για πρώτη φορά στο Vinyl is back την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου σε μοναδική συναυλία στο «Cine Κεραμεικός» !

Οι Next Step Quintet ένα δραστήριο συναυλικά jazz σχήμα που δημιουργήθηκε το 2011 ως αποτέλεσμα των κοινών μουσικών σπουδών των νεαρών Θοδωρή Κότσυφα, Βασίλη Ποδαρά, Γιάννη Παπαδόπουλου και Ντίνου Μάνου, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το Vinyl is back τους παρουσιάζει στο κοινό στις 11/12.

Συναντώντας τον Ελληνο-Σουηδό σαξοφωνίστα Ορφέα Τσουκαλά, το line-up του σχήματος ολοκληρώθηκε και ύστερα από ένα χρόνο συνεργασίας, το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε.

Καθώς ο Ορφέας Τσουκαλάς συμμετείχε μόνο σε αυτόν τον δίσκο, οι Next Step Quintet συνέχισαν την πορεία τους με μια σειρά συνεργασιών (JD Walter, Tivon Pennicott κ.α). Το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, «II», θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2015 και είναι ο καρπός της συνεργασίας τους με τον Νεοϋορκέζο σαξοφωνίστα Tivon Pennicot! Συμμετέχει επίσης ο Τάκης Πατερέλης.

Οι Next Step Quintet το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχαν στο φεστιβάλ «4ο Jazz στο Πάρκο» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Τρανταλίδη.

O George Kontrafouris and his Baby Trio αποτελούνται -με εξαίρεση τον Γιώργο Κοντραφούρη- από μουσικούς κάτω των 25 χρόνων, δίνοντας μια εφηβική διάσταση στη μουσική που παίζουν, συμβολίζοντας όλες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες μας πριν η “κανονική ζωή” ξεκινήσει... Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Info : Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015- Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 61, Κεραμεικός, πλησίον στάσεων Μετρό : Κεραμεικός και Μεταξουργείο).