ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H έκθεση Murals of Athens στην Αυστραλία

H έκθεση Murals of Athens στην Αυστραλία

Οι τοίχοι της Αθήνας θα μεταφερθούν στην Καμπέρα, προκειμένου να αφηγηθούν την ιστορία των ανθρώπων της πόλης και του τρόπου που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης που μαστίζει εδώ και έξι χρόνια την Ελλάδα. Όχι, δεν έχει οργανωθεί μία εκστρατεία κατεδάφισης και μεταφοράς πραγματικών τοίχων.

Πρόκειται για την έκθεση "Murals of Athens", η οποία θα εγκαινιαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στην Κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία και η οποία θα παρουσιάσει 23 δείγματα της σύγχρονης Street Art της πόλης: τις μοντέρνες τοιχογραφίες που περιγράφουν, με τον τρόπο τους, τις επιπτώσεις της κρίσης και της επιβολής του μνημονίου στην ζωή της Αθήνας: την οικονομική κατάρρευση, την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, την ανεργία, την ασφυξία.

Η έκθεση σηματοδοτεί τη λήξη της θητείας του πρέσβη κ. Χάρη Δαφαράνου και διοργανώθηκε με την επιμέλεια της συζύγου του. Όπως τονίζει η ίδια η κ. Εύα Δαφαράνου στο σημείωμα της έκθεσης, τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση "είναι μία μαρτυρία του τρόπου που η καλλιτεχνική δημιουργικότητα μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες ώρες. Μία γενική έκφραση απογοήτευσης, προκληθείσα από τα μέτρα ανελέητης λιτότητας τα τελευταία έξι χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα ειρηνικό καλλιτεχνικό κίνημα το οποίο διεκδικεί χώρο και μεταδίδει μία σειρά μόνιμων και ζωηρών κοινωνικών μηνυμάτων".

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις