ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

GRAPHICA 2017: Θετικό πρόσημο στη 15η έκθεση γραφικών τεχνών και οπτικής επικοινωνίας

GRAPHICA 2017: Θετικό πρόσημο στη 15η έκθεση γραφικών τεχνών και οπτικής επικοινωνίας

Με εργαστήρια τυπογραφίας και καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, με τη φιλοξενία ενός διεθνούς συνεδρίου για τη συσκευασία και δεκάδες εκθεσιακά περίπτερα των σημαντικότερων εταιρειών γραφικών τεχνών, σήμανσης, ετικετοποιίας και συσκευασίας, η έκθεση GRAPHICA 2017, που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας, αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Το νεωτεριστικό στοιχείο στη φετινή διοργάνωση ήταν η ενσωμάτωση του συνόλου των γραφικών τεχνών και της οπτικής επικοινωνίας κάτω από την ίδια στέγη.

Κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, η έκθεση GRAPHICA απέδειξε ότι οι συνεπείς και ολοκληρωμένες προσπάθειες αντέχουν στο χρόνο και στους κάθε λογής κλυδωνισμούς, φέρνοντας αξιόλογα αποτελέσματα. Άλλωστε ο στόχος είναι η δυνατότητα της «προσωπικής επαφής» και της δυναμικής προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο στο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό, μετατρέποντας την έννοια της παραδοσιακής έκθεσης σε δυναμικό εργαλείο του Marketing.

Κατά την τριήμερη διάρκεια της GRAPHICA, 4.892 επιχειρήσεις την τίμησαν με την επίσκεψή τους. Συγκεκριμένα:

• Το 36% ανήκε στον κλάδο των εκτυπώσεων και των γραφικών τεχνών,
• Το 17% των επισκεπτών ανήκε στον κλάδο της χάρτινης συσκευασίας και των εκτυπώσεων,
• Το 23% ήταν γραφίστες και δημιουργικά γραφεία,
• Το 21% επιγραφοποιοί και εκπρόσωποι της οπτικής επικοινωνίας,
• Το 3% προέρχονταν από τον κλάδο της ετικετοποιίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν δεκάδες επαγγελματικές επαφές και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών. Επαγγελματίες που έψαχναν νέους προμηθευτές και συνεργάτες κατάφεραν να βρουν αυτό που ζητούσαν χάρη στην έκθεση GRAPHICA.
Λίγα λόγια για την ιστορία της έκθεσης GRAPHICA
Η GRAPHICA αποτελεί κλαδική έκθεση και διοργανώνεται από την εταιρεία Lexxel Hellas LTD, κάθε δύο χρόνια. Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 1991 και αποτελεί τη μακροβιότερη έκθεση Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα. Στόχος της, από την πρώτη στιγμή, ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου, για νέα μηχανήματα παραγωγής, νέα υλικά αλλά και νέα λογισμικά εκτυπώσεων.