ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικό Μουσείο Παλαιοντολογίας

Ελληνικό Μουσείο Παλαιοντολογίας

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και είναι πλούσιο και εντυπωσιακό, δεν είναι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό και εξαιτίας αυτού, ανοίγει τις πόρτες του, κάθε Κυριακή, σε πιλοτική βάση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Το μουσείο βρίσκεται στο κτήριο του Τμήματος Γεωλογίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και συγκεντρώνει χιλιάδες απολιθώματα φυτών, ασπόνδυλων και σπονδυλωτών ζώων. Ανάμεσά τους είναι ο νάνος ιπποπόταμος της Κρήτης και της Κύπρου, ο νάνος ελέφαντας της Τήλου, μαστόδοντα και τεράστια προϊστορικά ερπετά.

Το 1906 που ιδρύθηκε στεγαζόταν αρχικά στο ισόγειο ενός μικρού κτηρίου στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Σίνα, στο κέντρο της Αθήνας και το 1981 μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιούπολη. Το 2002 αναδιοργανώθηκε ώστε να δώσει έμφαση στη χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας των τελευταίων τριάντα εκατομμυρίων ετών.

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00, θα μπορείτε να θαυμάσετε τα σπάνια και χιλιάδες απολιθώματα από κοντά, με κόστος μόνο δύο ευρώ.

Η είσοδος είναι από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης, στην λεωφόρο Ούλωφ Πάλμε.