ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έλληνες ηθοποιοί… έγιναν γραμματόσημα

Έλληνες ηθοποιοί… έγιναν γραμματόσημα

Εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου που δε βρίσκονται πια στη ζωή, τιμώνται από τα ΕΛΤΑ τυπώνοντας τα πρόσωπά τους σε γραμματόσημα.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τη νέα Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Ελληνες Ηθοποιοί» που κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει τα πορτρέτα των ηθοποιών Μαίρης Αρώνη, Ρένας Βλαχοπούλου, Σαπφούς Νοταρά, Θανάση Βέγγου, Ορέστη Μακρή, Βασίλη Διαμαντόπουλου, τα οποία φιλοτένησε ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και τα προσάρμοσε σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Η σειρά αποτελείται από έξι γραμματόσημα (30Χ38 mm). Τα πιο φθηνά είναι αυτά που απεικονίζουν τον Βασίλη Διαμαντόπουλο,το γραμματόσημο του οποίου κοστίζει 0,01 (και κυκλοφορεί σε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα).

Ακολουθούν αυτό της Ρένας Βλαχοπούλου, με τιμή 0,05 και του Ορέστη Μακρή στην τιμή των 0,50 (και τα δύο σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα) ενώ ακριβότερα είναι του Θανάση Βέγγοου (0,60, σε 500.000 αντίτυπα), της Μαίρης Άρωνη (2,47, σε 1,5 εκατομμύριο) και τέλος της Σαπφούς Νοταρά με 2,50 εύρο - σε 150.000 αντίτυπα.

Στη σειρά των «Ελλήνων Ηθοποιών» έχουν ήδη τυπωθεί, μεταξύ άλλων, σε γραμματόσημα οι Νίκος Κούρκουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη, Ελλη Λαμπέτη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάνος Κατράκης, Θάνος Κωτσόπουλος, Δημήτρης Χορν.