SEX

Κονδυλώματα: Διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα το διάστημα 2006-2011

Κονδυλώματα: Διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα το διάστημα 2006-2011

Η 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σηματοδοτεί την έναρξη ενός μήνα ευαισθητοποίησης συνολικά για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ). Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια το βάρος των δημόσιων πολιτικών υγείας έχει πέσει στο AIDS. Έτσι, δεν γίνεται αντιληπτό ότι τα ΣΜΝ παρουσιάζουν αύξηση στην Ελλάδα, με τα κονδυλώματα να είναι η κυρίαρχη λοίμωξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν με κονδυλώματα σχεδόν διπλασιάστηκε κατά την περίοδο 2006-2011, παρά την ύπαρξη του εμβολίου κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως προδίδει και η ονομασία τους, μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή, δηλαδή με επαφή του δέρματος ή του βλεννογόνου των δύο συντρόφων ή με την ανταλλαγή υγρών όπως σπέρμα, αίμα και κολπικές εκκρίσεις. Εκτός από τα κονδυλώματα και το AIDS, στην ομάδα ανήκει επίσης η σύφιλη, η βλεννόρροια, ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, τα χλαμύδια και οι ηπατίτιδες Β και C.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις