SEX

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γυναίκες με αυτόν τον κόλπο σταματούν το σεξ αμέσως

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γυναίκες με αυτόν τον κόλπο σταματούν το σεξ αμέσως

Σε απόλυτο εφιάλτη έχει μετατραπεί η σεξουαλική ζωή χιλιάδων γυναικών, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να απέχουν από το σεξ εξαιτίας μιας «ιδιαιτερότητας» του κόλπου τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, μία στις τέσσερις γυναίκες υποφέρουν από κολπική ξηρότητα που συνδέεται με την εμμηνόπαυση, τερματίζοντας έτσι πρόωρα τη σεξουαλική ζωή τους, ενώ οι μισές έχουν ελαττώσει δραματικά τις φορές που «ιδρώνουν» τα σεντόνια. Ως εκ τούτων μία στις τρεις αισθάνεται ευερέθιστη και «κυριεύεται» από κατάθλιψη, κάνοντας δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της σχέσης της.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε 500 γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου με ξηρότητα του κόλπου, αποκάλυψε ότι το 30% ανησυχεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση στη σχέση τους, με μία από τις ερωτηθείσες να εκμυστηρεύεται μάλιστα ότι αυτός ήταν ο λόγος της κατάρρευσης μιας 25ετούς σχέσης.

«Η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να είναι το πιο εξουθενωτικό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης, ωστόσο οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να μιλήσουν γι΄ αυτό», δηλώνει η ειδική της εμμηνόπαυσης, Dr Louise Newson δίνοντας το… στίγμα για αλλαγή!

«Ήρθε η ώρα να μάθουν οι γυναίκες πως η κολπική ξηρότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί», αφού παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, (οι γυναίκες) δεν χρησιμοποιούν κάποιο σκεύασμα για να καταπραΰνουν τα συμπτώματα, ενώ μία στις πέντε αισθάνεται ακόμα και ντροπή να το συζητήσει ανοιχτά με το σύντροφό της…

simpomata

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, η ξηρότητα του κόλπου επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή ζωή των γυναικών, αφού δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η άσκηση και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο δυσφορία, αλλά και πόνο.

Μια νέα θεραπεία ωστόσο με λέιζερ υπόσχεται να βάλει τέλος στον εφιάλτη των γυναικών, όπως υποστηρίζει η Newson.

Μιλώντας μάλιστα για την προσωπική της εμπειρία, η 53χρονη Debbie από το Hertfordshire δήλωσε: «Αντιμετώπιζα συμπτώματα κολπικής ξηρότητας για σχεδόν δέκα χρόνια, Το δέρμα γύρω από τον κόλπο μου ήταν στεγνό και αιμορραγούσε, ενώ ο πόνος έκανε τη σεξουαλική επαφή αδύνατη. Δοκίμασα πολλές αναποτελεσματικές θεραπείες ώσπου το λέιζερ που άλλαξε τη ζωή. Δεν πόνεσα καθόλου και μου χάρισε πίσω τη σεξουαλική μου ζωή», εκμυστηρεύεται, ποτίζοντας με ελπίδα το δέντρο της προσμονής των υπόλοιπων γυναικών.

Σχετικές ειδήσεις