SEX

Το Soundtrack του Αγίου Βαλεντίνου

Το Soundtrack του Αγίου Βαλεντίνου
Δέκα τραγούδια για την ημέρα αυτή...

Δέκα τραγούδια για την ημέρα αυτή, είτε σας αρέσει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είτε όχι:

Elvis Costello / She
Από το soundtrack του «Μια Βραδιά Στο Notting Hill», το τραγούδι, γραμμένο κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’80, έκανε μια δεύτερη «καριέρα» στους βρετανικούς καταλόγους επιτυχιών, ακολουθώντας τα βήματα του Hugh και της Julia, μέσα κι έξω από ένα άσημο βιβλιοπωλείο του Λονδίνου.

Frank Sinatra και Bono / I’ve got you under my skin
Ο Ol’ Blue Eyes, ίσως ο κορυφαίος λευκός άντρας τραγουδιστής του 20ου αιώνα με την πιο αισθησιακή φωνή, καταφέρνει να διασκευάσει ένα jazz standard με τη βοήθεια ενός υψηλού προσκεκλημένου, που πέταξε τη σκούφια του (για να μην πω κάτι πιο γραφικό...) μόλις έμαθε πως ο ίδιος ο Frankie ζήτησε να τραγουδήσουν μαζί.

David Bowie / Wild is the Wind
Ο David Bowie, ίσως ο πιο ταλαντούχος μουσικός του περασμένου αιώνα, με αμέτρητες συνεργασίες, επιτυχίες και αλλαγές στο τραγουδιστικό και μουσικό του ύφος, γράφει το 1975 ένα τραγούδι που έκτοτε έμελλε να παίξει σε εκατομμύρια γάμους –και σε σχεδόν όλες τις σειρές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Guns N Roses / Sweet Child O’ Mine
Λίγα χρόνια πριν ο Axl, ο Slash και η παρέα τους γίνουν το πιο επιτυχημένο hard rock γκρουπ του κόσμου με τα άλμπουμ «Use your Illusion I και ΙΙ», κατάφεραν, κυριολεκτικά, να μας πιάσουν στον ύπνο κυκλοφορώντας το 1987 αυτό το τραγούδι, γραμμένο για την τότε σύντροφο του Axl.

Johnny Cash / Ring Of Fire
Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς έρωτες του 20ου αιώνα, αυτός του Johnny June Carter Cash άνθησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με «δεκανίκι», στις δύσκολες ώρες, αυτό εδώ το κομμάτι, γραμμένο για μια σχέση που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, αλλά τελικά άντεξε. Ως το τέλος.

INXS / Need You Tonight
Ο ρυθμός του και μόνο αρκεί ως ένα από τα πιο σέξι κομμάτια όλων των εποχών. Αν όμως είσαι και γυναίκα κι έχεις απέναντι σου τον Michael Hutchence να σου το τραγουδάει με τη γνωστή του Jim Morrisson-ική ηδυπάθεια, τότε το τραγούδι αποκτά και μια έξτρα διάσταση κι από δισδιάστατο γίνεται 3D.

Depeche Mode / I Feel You
Βιομηχανικοί ρυθμοί, μια φωνή που σπάει κόκαλα, στίχοι δυσθεώρητου αισθησιασμού κι όλα αυτά σε ένα πακετάκι που μας γυρνάει σχεδόν 20 χρόνια πίσω, όταν οι Mode ήταν όντως το μεγαλύτερο γκρουπ του κόσμου, σχεδόν εφάμιλλο με εκείνο το παλιό μουσικό ρητό που έλεγαν για τους βρετανούς Clash: the only band that mattered.

Portishead / Glory Box
Είναι κανόνας: βάλε στο cd player οποιοδήποτε κομμάτι από Portishead, Massive Attack ή Tricky (γενικά trip hop) και μετά παρατήρησε ακόμη και το πιο παγωμένο βλέμμα να «σπάει» προς το πιο γλυκό του. Η φωνή της Beth Gibbons είναι μακράν η καλύτερη φωνή στο Νησί, εδώ και 15 περίπου χρόνια.

Roxy Music / More Than This
Θυμήσου το βλέμμα της Σκάρλετ Τζοχάνσον στην ταινία "Χαμένοι Στη Μετάφραση" να κοιτάει σαν ξελιγωμένη τον Μπιλ Μάρεϊ που κάνει καραόκε σε αυτό το τραγούδι. Μετά σκέψου τι επίδραση μπορεί να έχει στο ανθρώπινο θυμικό μια φωνή τόσο ξεδιάντροπα λάγνα σαν κι αυτή του Αρχιδανδή Ferry.

Garbage / #1 Crush
Το συγκρότημα αυτό ανέκαθεν έφτιαχνε πιασαρικα ερωτικά τραγούδια, βασισμένα σε έναν υφέρποντα σέξι ρυθμό. Το κομμάτι αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση, συνεπικουρούμενο από μια χούφτα στίχους που, θες δεν θες, καταφέρνεις και ταυτίζεσαι απόλυτα μαζί τους. Ένα μεγάλο ρισπέκτ και στην αισθησιακά θεατράλε περσόνα της Shirley Manson.

Πηγή: Queen.gr