SEX

Το manual της σχέσης

Το manual της σχέσης
Όταν τα πρώτα σκιρτήματα καταλαγιάζουν και το ζευγάρι αισθανθεί πιο ήρεμο...

Όταν τα πρώτα σκιρτήματα καταλαγιάζουν και το ζευγάρι αισθανθεί πιο ήρεμο, οι ευγενικές χειρονομίες και λέξεις που ήταν άλλοτε εθιμοτυπικές παραμερίζονται. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η καλοσύνη είναι η «κόλλα» που κρατά τα ζευγάρια ενωμένα.

Πες καλημέρα
Όταν το ξυπνητήρι αρχίζει να «τσιρίζει», αντί να αρχίσετε στα τυφλά να βαράτε το κουμπί ή τρικλίζοντας στο σκοτάδι να επιδιώκετε να φτάσετε στο μπάνιο, προσπαθήστε να στραφείτε στον άνθρωπό σας λέγοντάς του μία «καλημέρα». Η έρευνα δείχνει ότι το 94% των ζευγαριών που το κάνουν αυτό σε καθημερινή βάση διατηρεί τη σχέση του σε εξαιρετικό επίπεδο. Αντίθετα, τα ζευγάρια που σπάνια χρησιμοποιούν αυτή τη φράση περιγράφουν τις σχέσεις τους ως κάτω του μέσου όρου.

Αναγνωρίστε τις αναμενόμενες καλοπροαίρετες πράξεις
Υπάρχουν πράγματα που ο άνθρωπός σας τα κάνει για σας συγκεκριμένα (τρίβει τα πόδια σας, σας φέρνει το φλιτζάνι με τον καφέ στο κρεβάτι σας), και υπάρχουν άλλα που τα κάνει για τη σχέση σας (βγάζει έξω τα σκουπίδια, πηγαίνει βόλτα τον σκύλο). Προσπαθήστε να λέτε ευχαριστώ στο τέλος της φράσης σας.

Να επαινείστε μεταξύ σας μπροστά σε κοινό
Οι δημόσιες επευφημίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στέλνουν το μήνυμα, ότι είστε υπερήφανοι για την παρουσία του συντρόφου σας και ότι θέλετε ο κόσμος να το ξέρει.Δεν πρέπει όμως να υπερβάλλετε. Απλώς να απευθύνετε ειλικρινή κομπλιμέντα που να ταιριάζουν στην ιδιομορφία του/της και προβάλλουν τα καλά στοιχεία.

Μη διακόπτετε
Αν ο άνθρωπος με τον οποίο συμβιώνετε δεν είναι πολύ ομιλητικός, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να πάρει τον λόγο πρώτος. Ένας κύριος λόγος να σωπαίνει ο άνδρας είναι επειδή η σύντροφός του τον διακόπτει συνεχώς. Συμβαίνει συχνά όταν νομίζετε ότι γνωρίζετε ήδη τι πρόκειται να πει ή πετάγεστε να απαντήσετε στο πρώτο σημείο, προτού να έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη φράση του. Σε άλλες περιπτώσεις, το κάνετε, ίσως επειδή πιστεύετε ότι θα κάνει φοβερό λάθος. Πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι, εάν ο σύντροφός σας είναι σιωπηλός, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συναισθηματική διάσταση και ότι η σχέση σας βρίσκεται σε πτώση. Σε μια υγιή σχέση και οι δύο εταίροι πρέπει να αισθάνονται ότι είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν.