SEX

Τα χείλη είναι η πιο ερωτογενής ζώνη

Τα χείλη είναι η πιο ερωτογενής ζώνη

Αν δε δίνετε μεγάλη σημασία στο φιλί, θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Το φιλί σύμφωνα με την επιστήμη παραπέμπει στις πρώτες μας εμπειρίες με την αγάπη. Η πίεση των χειλιών πάνω στο μητρικό στήθος ή το μπιμπερό είναι η πρώτη μας μνήμη. Κι επειδή είναι πρωταρχική δημιουργούνται οι αντίστοιχες συνάψεις στον εγκέφαλο οι οποίες παίρνουν φωτιά κάθε φορά που φιλάμε κάποιον.

Πέραν αυτού όμως, τα χείλη είναι μια από τις πιο ερωτογενείς μας ζώνες. Σε αντίθεση με άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, τα ανθρώπινα χείλη διαθέτουν πλήθος νευρικών απολήξεων που στέλνουν μεγάλο αριθμό πληροφοριών στον εγκέφαλο.

Το φιλί ενεργοποιεί τον εγκέφαλο προκειμένου να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε αμέσως μετά. Νευροδιαβιβαστές και ορμονικό σύστημα κινητοποιούνται και εντάξει επειδή όλα αυτά παραείναι επιστημονικά, να το πούμε απλά. Στο φιλί φαίνεται η χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων.

Ενα παθιασμένο φιλί κινητοποιεί όσφρηση, αφή και γεύση. Ολες αυτές οι πληροφορίες πάνε στον εγκέφαλο. Ομάδα ψυχολόγων στο State University of New York at Albany έχουν καταγράψει ότι το 59% των ανδρών και 66% των γυναικών έχουν αποφασίσει να μη συνεχίσουν μια σχέση γιατί το πρώτο φιλί ήταν απογητευτικό.

Σχετικές ειδήσεις