SEX

Προσοχή: Γιατί το σεξ με τις όμορφες γυναίκες είναι άκρως επικίνδυνο και… θανατηφόρο!

Προσοχή: Γιατί το σεξ με τις όμορφες γυναίκες είναι άκρως επικίνδυνο και… θανατηφόρο!

Στους αυξημένους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία, όταν η γυναίκα στο σεξ είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο εμφανισιακά, εστιάζουν οι ειδικοί.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, μια πολύ όμορφη γυναίκα μπορεί να αποδειχθεί από τρομακτικά επικίνδυνη μέχρι… θανατηφόρα, αφού οι άνδρες σπάνια χρησιμοποιούν μαζί τους προφυλακτικό, με αποτέλεσμα και οι δυο να μένουν εκτεθειμένοι σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αναστασία Ελευθερίου του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal Open», ρώτησαν μια ομάδα ετεροφυλόφιλων ανδρών ηλικίας 18 έως 69 ετών κατά πόσο θα έκαναν σεξ με διάφορες γυναίκες, των οποίων τους έδειξαν φωτογραφίες, και κατά πόσο θα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.

Τα αποτελέσματα σοκάρουν! Όσο πιο ψηλά βαθμολογούν οι άνδρες την ελκυστικότητα μιας γυναίκας (σε μια κλίμακα 0-100), τόσο πιο πρόθυμοι ήταν φυσικά να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά και άλλο τόσο απρόθυμοι να βάλουν προφυλακτικό.

Το γεγονός μάλιστα ότι γνώριζαν πόσο μεγάλος ήταν ο κίνδυνος να κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα, επιτείνει την αίσθηση του σοκαριστικού. Και μην νομίζετε ότι… έτυχε καθώς προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι όσο λιγότερο όμορφη βρίσκουν οι άνδρες μια γυναίκα, τόσο πιο εύκολα βάζουν προφυλακτικό, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σε συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 100% κατά της εξάπλωση του ιού HIV του AIDS, αλλά και άλλων σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων.

Οι… ρίζες πάντως από αυτήν την αντίδραση των ανδρών, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, ενδέχεται να κρύβονται ακόμα και από την πρώτη εμφάνιση των ανδρών, καθώς ανέκαθεν προτιμούσαν να κάνουν παιδί με γυναίκες που έβρισκαν όμορφες.

Στην εποχή μας ωστόσο, οι νέοι ρισκάρουν απερίσκεπτα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βάλουν στο κρεβάτι τους μια γοητευτική γυναίκα, κάτι που θεωρούν και θεωρείται «παράσημο» και κολακευτικό.

Η νέα μελέτη στέλνει πάντως και αισιόδοξα μηνύματα, καθώς βάσει των αποτελεσμάτων, μεγαλύτερη προθυμία για τη χρήση προφυλακτικού δείχνουν όσοι έχουν μόνιμη και αποκλειστική σχέση, όσοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους, όσοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, όσοι έχουν αργήσει να κάνουν σεξ για πρώτη φορά, αλλά και φυσικά όσοι φοβούνται πολύ μήπως κολλήσουν κάτι. Από την άλλη, όσοι άνδρες νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δική τους ομορφιά, τείνουν επίσης να χρησιμοποιούν πιο σπάνια προφυλακτικό…

Σχετικές ειδήσεις