SEX

Απόφαση - βόμβα: Τέλος τα sites με.... ΡΟΖ περιεχόμενο για τους κάτω των 18 ετών!

Απόφαση - βόμβα: Τέλος τα sites με.... ΡΟΖ περιεχόμενο για τους κάτω των 18 ετών!

Η απόφαση αναμένεται να φέρει τα πάνω - κάτω στο ίντερνετ, αφού είναι γνωστό ότι η ροζ βιομηχανία ερωτικών ταινιών ποντάρει στο πελατολόγιο μικρών ηλικιών - Δείτε τι αλλάζει

Δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι το 2018 για τους εφήβους της Μεγάλης Βρετανίας, αφού το πορνό θα αποτελεί πλέον γι’ αυτούς... άπιαστο όνειρο.

Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι η οποία επιδιώκει το οριστικό «μπλοκάρισμα» της εισόδου των ανηλίκων στα site πορνογραφικού περιεχομένου. Με ποιον τρόπο; Αναγκάζοντας τα site πορνό τα οποία επιτρέπουν την είσοδο στους Βρετανούς χρήστες, να επιβεβαιώνουν την ηλικία αυτών με... ντοκουμέντα.

Συγκεκριμένα, θα ζητείται από τους επίδοξους επισκέπτες να εισάγουν πολύ προσωπικά τους στοιχεία –όπως λόγου χάρη ο αριθμός της πιστωτικής τους κάρτας-, στο σύστημα προκειμένου να εξακριβώνεται πως πρόκειται για άτομα άνω των 18 ετών.

Τα νέα συστήματα διαπίστευσης ηλικίας θα είναι απαραίτητα στις εν λόγω ιστοσελίδες από τον Απρίλιο του 2018, γεγονός που ανησυχεί ιδιαιτέρως τόσο τα site πορνό όσο και τους Βρετανούς εφήβους που αρέσκονται να τα επισκέπτονται – αν και παράνομα.

Παρότι ο απαγορευτικός νόμος δεν έχει περάσει ακόμα επίσημα, το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να επιβάλλει υψηλά πρόστιμα –ύψους έως και 200.000 λιρών- στα sites που θα εξακολουθήσουν να δέχονται ανηλίκους. Αυτό ακριβώς υποστήριξε εκπρόσωπος της κυβέρνησης μιλώντας στο BBC.

Επιπλέον, θα τους απαγορευτεί και η κάθε μορφής διαφήμιση στη Βρετανία και θα «μπλοκαριστούν» από το διαδίκτυο της χώρας.

«Λαμβάνουμε αυτά μέτρα προκειμένου να κάνουμε την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο πιο ασφαλή. Ενώ θα μπορούμε να απολαμβάνουμε την ελευθερία στο διαδίκτυο, παράλληλα το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκτήσει τα πιο ισχυρά μέτρα προστασίας του παιδιού –όσον αφορά στην περιήγησή του- από οποιαδήποτε άλλη χώρα», σχολίασε ο Βρετανός πολιτικός Ματ Χάνκοκ.