SEX

Προσοχή! Οι κούκλες του σεξ μπορούν να σκοτώσουν τους εραστές τους προειδοποιούν οι ειδικοί

Προσοχή! Οι κούκλες του σεξ μπορούν να σκοτώσουν τους εραστές τους προειδοποιούν οι ειδικοί

Προειδοποίηση απευθύνουν επιστήμονες προς όσους διαθέτουν ηλεκτρονικές «κούκλες του σεξ» καθώς υποστηρίζουν ότι είναι ευάλωτες σε επέμβαση χάκερς, οι οποίοι με τη σειρά τους, αναλαμβάνοντας τον ηλεκτρονικό τους έλεγχο τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τις διατάξουν και να τραυματίσουν σοβαρά ή να σκοτώσουν τους εραστές τους, προειδοποιούν ειδικοί της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν εύκολα να παραβιάσουν τις ηλεκτρονικές άμυνες των ρομπότ και να τα στρέψουν εναντίον των ανθρώπων, δηλώνει πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής πανεπιστημίου, Νικ Πάτερσον.

Η ηλεκτρονική «πειρατεία» σε σύγχρονα ρομπότ αναμένεται να είναι πολύ πιο απλή και εύκολη από το χάκινγκ σε πιο εξελιγμένες συσκευές όπως τα smartphones και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο εμπειρογνώμονας από το πανεπιστήμιο Deakin της Βικτώριας στην Αυστραλία, δήλωσε σχετικά στη Star Online: «Οι χάκερς μπορούν να «σπάσουν» τις ηλεκτρονικές άμυνες των ρομπότ ή των ρομποτικών συσκευών και να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των βραχιόνων, των χεριών, των ποδιών και άλλων προσαρτημένων εργαλείων».

«Μόλις ένα ρομπότ παραβιαστεί, ο χάκερ έχει τον πλήρη έλεγχο του και μπορεί να του δώσει οδηγίες, όπως το να πάρει στα χέρια του ένα μαχαίρι».

Τα σύγχρονα ανδροειδή του σεξ χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα, όπως ακριβώς οι σύγχρονοι υπολογιστές ή τα τηλέφωνα, δήλωσε ο Dr Patterson. «Αυτό σημαίνει ότι εάν το λειτουργικό σύστημα είναι συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο, θα μπορούσε να είναι ευάλωτο σε χάκερς».

«Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι ένας τρίτος να έχει τον έλεγχο του ρομπότ σου», επισήμανε ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι τα επόμενα δέκα χρόνια, τα ρομπότ του σεξ αναμένεται να εξελιχθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε κρίνεται ότι η αγορά τους θα είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και συνηθισμένη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, από τον Νόελ Σάρκι καθηγητή τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και τον καθηγητή δεοντολογίας και τεχνολογίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Ντελφτ στην Ολλανδία.