SEX

«Τρώγοντας» έρχεται η όρεξη…

«Τρώγοντας» έρχεται η όρεξη…
Οι γυναίκες κάνουν σεξ χωρίς να προϋπάρχει απαραίτητα σεξουαλική επιθυμία. Τα ερωτικά παιχνίδια όμως...

Οι γυναίκες κάνουν σεξ χωρίς να προϋπάρχει απαραίτητα σεξουαλική επιθυμία. Τα ερωτικά παιχνίδια όμως και οι περιπτύξεις ανεβάζουν τη λίμπιντο και «μεταμορφώνουν» τη γυναίκα.

Έρευνες έδειξαν πως μια γυναίκα δεν χρειάζεται να κάνει σεξουαλικές σκέψεις, να αισθάνεται σεξουαλική ορμή και ίσως να έχει και σεξουαλικές φαντασιώσεις, κάτι που δηλαδή που ισχύει για τους άνδρες, για να «μπει» στο ερωτικό παιχνίδι.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των γυναικών που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση συνήθως προχωρούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία ή τουλάζιστον αισθανόμενες σεξουαλικά ουδέτερα.

Μετά όμως από λίγα λεπτά και με τα κατάλληλα σεξουαλικά ερεθίσματα, εφόσον βέβαια υπάρχει η ανάλογη διάθεση, τότε πυροδοτείται η σεξουαλική επιθυμία.

Ωστόσο, η «συνταγή» δεν πιάνει πάντα, αφού ενδέχεται να υπάρχουν και προβλήματα μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, το πιο συχνό σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα σχετίζεται με:

  • Τη δυσαρέσκεια από τη σχέση του ζευγαριού.
  • Τη γενικότερη ψυχική διάθεσή της.
  • Την κούραση και την έλλειψη επαρκούς ύπνου.
  • Την ακαταλληλότητα των σεξουαλικών ερεθισμάτων.

Αν και τις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι μόνιμο είναι σημαντικό τα αίτια να εντοπισθούν και να αντιμετωπισθούν.