SOCIAL MEDIA

'Oταν το facebook ζήτησε συγνώμη

'Oταν το facebook ζήτησε συγνώμη

Οχι δεν ήταν για τις δεκάδες διαγραφές λογαριασμών με το έτσι θέλω, δεν ήταν για το θέμα των αναφορών, ούτε για τη λογοκρισία.

Το facebook ζήτησε συγνώμη από έναν χρήστη ειδικά φέτος και ειδικά για την εφαρμογή που παρουσίαζε στο χρονολόγιο του καθενός μας τις πιο σημαντικές στιγμές της χρονιά που πέρασε. Οι περισσότεροι έπαιξαν με την εφαρμογή αλλά ένας διαμαρτυρήθηκε. Ο Web developer Eric Meyer κριτίκαρε την εφαρμογή στο blog του, όταν αυτή παρουσίασε ως πρώτη εικόνα τη φωτογραφία της κόρης του 6 ετών η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Για όλους εμάς που χάσαμε κάποιον μέσα στη χρονιά ή περάσαμε δύσκολες στιγμές για τον άλφα ή βήτα λόγο, αναφέρει το να ξαναδούμε εικόνες από την περσινή χρονιά είναι συντριπτικό. Το να βλέπω τη φωτογραφία της κόρης μου και από κάτω τον τίτλο Ετσι ήταν η χρονιά σου είναι σκληρό. Αν προερχόταν από κάποιον χρήστη θα ήταν λάθος, όταν όμως προέρχεται από έναν κώδικα είναι ατυχής επιλογή.

Ο εκπρόσωπος του fb Jonathan Gheller δήλωσε πως η εφαρμογή έδωσε πολλή χαρά σε πολύ κόσμο αλλά σε αυτήν την περίπτωση είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, κάτι που προβληματίζει την εταιρεία. Οπως είπε, μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και είμαστε ευγνώμονες που παρά το πένθος του μπήκε στον κόπο να μας το επισημάνει.

Σχετικές ειδήσεις