SOCIAL MEDIA

Αλλάζει ξανά ο αλγόριθμος στο Facebook – Δείτε πώς θα επηρεάσει τις αναρτήσεις μας!

Αλλάζει ξανά ο αλγόριθμος στο Facebook – Δείτε πώς θα επηρεάσει τις αναρτήσεις μας!

Ο κολοσσός των social media ανησυχεί για τον κατακλυσμό του News Feed από ειδήσεις και είναι έτοιμος να αλλάξει το... τοπίο.

Το Facebook αναμένεται να κάνει το περιβάλλον του πιο... οικογενειακό, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις αναρτήσεις των φίλων και συγγενών μας, μειώνοντας παράλληλα εκείνες των επιχειρήσεων.

Ο λόγος που θα αλλάξει –ξανά- το Facebook είναι τα παράπονα των χρηστών σχετικά με το ότι δεν βλέπουν συχνά πλέον αναρτήσεις των φίλων τους.

Αυτή η αλλαγή αναμένεται να έχει πολλές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και ειδικά στα media, καθώς θα μειωθούν οι ορατές δημοσιεύσεις στα προφίλ των χρηστών και ως γνωστόν σήμερα, πολλές είναι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Facebook για την προβολή τους.

Το Facebook αν και έχει γίνει το πιο σημαντικό εργαλείο διανομής πληροφοριών για τους περισσότερους εκδότες, αποφάσισε να περιορίσει την παρουσία τους στο News Feed του για να βοηθήσει τις "γνήσιες" αναρτήσεις.

«Έχουμε λάβει αρκετά παράπονα από την κοινότητα των χρηστών μας, οι οποίοι φοβούνται ότι χάνουν σημαντικά update από τους φίλους τους και τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζονται»

Αυτό πυροδότησε αναπόφευκτα και την ανησυχία του Facebook ότι οι χρήστες του σταδιακά θα αρχίσουν να το εγκαταλείπουν και θα αναζητήσουν νέες πλατφόρμες για να μοιράζονται προσωπικές στιγμές.

Ουσιαστικά, άρθρα και υλικό από εκδότες θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στην αρχική σελίδα των χρηστών, απλά το κέντρο βάρους μετατίθεται στις αναρτήσεις και στα σχόλια φίλων.

Πηγή: Independent