SOCIAL MEDIA

Καλές Γιορτές από τη Google!

Καλές Γιορτές από τη Google!

Αγάπη, υγεία, χαρά και ευτυχία είναι ορισμένες μόνο από τις ευχές που στέλνει μέσω του εορταστικού doodle της η Google ανήμερα Χριστουγέννων.

Ο χρήστης του διαδικτύου έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη ζωή καθημερινών ανθρώπων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, οι οποίοι ετοιμάζονται για το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων.

Το video ολοκληρώνεται μ' έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος δεν ξεχνά να αφήσει ένα κοκκαλάκι στον τετράποδο φίλο του... Το doodle είναι μια δημιουργία του Matt Cruickshank και το τραγούδι που ακούγεται στο ταξιδιάρικο βιντεάκι είναι το «Θαλασσοπούλι» του Matt Saxton.

Τι Είναι τα Google Doodles και η Ιστορία τους
Τα Doodles είναι αυτές οι κάποιες φορές αστείες, άλλοτε ενημερωτικές, πότε διασκεδαστικές αλλαγές του λογοτύπου της Google στην κεντρική σελίδα αναζήτησης, τα οποία δημιουργούνται για να αποτίσουν φόρο τιμής σε προσωπικότητες, να μας θυμήσουν γενέθλια και επετείους ή να μας ενημερώσουν για ιστορικά γεγονότα, πρωτοπόρους, επιστήμονες, σημαντικές εκδηλώσεις κοκ.

Πώς Ξεκίνησε η Ιδέα
Η ιδέα δημιουργήθηκε πριν ακόμα την επίσημη έναρξη της… Google. Το concept οφείλει τις καταβολές του στους ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin οι οποίοι “έπαιζαν” με το εταιρικό λογότυπο στην προσπάθεια τους να δηλώσουν το παρών στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Nevada. Τοποθέτησαν μία φιγούρα πίσω από το δεύτερο “o” της λέξης Google σε μία προσπάθεια να μεταφέρουν με αστείο τρόπο στους χρήστες της Google ότι οι ιδρυτές της είναι εκτός γραφείου σε περίπτωση που… ¨πέσουν” οι servers!

Σχετικές ειδήσεις