SOCIAL MEDIA

Αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google στην άφιξη του διαστημόπλοιου Juno στον Δία!

Αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google στην άφιξη του διαστημόπλοιου Juno στον Δία!

Η Google αφιέρωσε το σημερινό της Doodle στο διαστημόπλοιο Juno (Ήρα), το οποίο κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον τεράστιο πλανήτη Δία έπειτα από πέντε χρόνια.

Το διαστημόπλοιο Juno της NASA ολοκλήρωσε ένα ταξίδι πέντε ετών, με προορισμό τον πλανήτη Δία, με έναν αποφασιστικό ελιγμό ώστε να μπει στην κατάλληλη τροχιά, που θα του επιτρέψει να εξερευνήσει το μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και την επίδραση που ασκεί τη γη.

Το διαστημόπλοιο έθεσε σε λειτουργία το βασικό του κινητήρα για 35 λεπτά, ώστε ν' αποκτήσει την κατάλληλη τροχιά εγκλωβισμού στη βαρύτητα του Δία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA.

Από τη στιγμή που θα λάβει την τελική τροχιακή του θέση για την έναρξη της 20μηνης ερευνητικής αποστολής του, το αναφερόμενο διαστημόπλοιο θα εκτελεί αυγοειδείς περιστροφές. Η καθεμία από τις περιστροφές αυτές, θα έχει διάρκεια 14 ημερών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο Δίας διαθέτει σκληρό πυρήνα κάτω από τη νεφελώδη ατμόσφαιρά του.

juno reaches jupiter 5164229872058368 hp

Το Διαστημόπλοιο Juno, βάρους 4 τόνων, αντλεί ενέργεια από τρία φωτοβολταϊκά πάνελ μήκους 9 μέτρων. Στην απόσταση που βρίσκεται η Γη από τον Ήλιο, οι ηλιακοί συλλέκτες δίνουν ισχύ 14 kilowatt, αρκετή για τη θέρμανση ενός μικρού διαμερίσματος το χειμώνα.

Το Juno θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση του τεράστιου μαγνητικού πεδίου του αναφερόμενου πλανήτη, ενώ θα διερευνήσει και την πιθανότητα ύπαρξης νερού, στην πυκνή ατμόσφαιρα του Δία.

na copy

Σχετικές ειδήσεις