SOCIAL MEDIA

Carmen Miranda: H συναρπαστική ζωή και το τέλος της Βραζιλιάνας performer

Carmen Miranda: H συναρπαστική ζωή και το τέλος της Βραζιλιάνας performer

Google Doodle:Η Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα ντα Κούνια – γνωστή ως Carmen Miranda – μεγαλούργησε στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το υποκριτικό της ταλέντο, το τραγούδι και τα λικνίσματά της, καθιερώνοντας την εικόνα της κεφάτης περφόρμερ με το καπέλο- φρουτιέρα.

Γεννημένη στην Πορτογαλία, βρέθηκε στη Βραζιλία σχεδόν ενός έτους, όταν η μητέρα της πήγε να βρει τον μετανάστη σύζυγό της. Γνώρισε την απόλυτη δόξα, αλλά και την απαξίωση – οι Βραζιλιάνοι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την απουσία της στην Αμερική – και πέθανε το 1955 από καρδιακή προσβολή έπειτα από χρόνια κατανάλωση ποτού και χρήσης αμφεταμινών και βαρβιτουρικών.

gangs all here carmen miranda

Πρωταγωνίστησε σε 14 ταινίες στο Χόλιγουντ αλλά και στο Broadway, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο για να τραγουδήσει!

Το 1940 ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της Αμερικής και η πιο ακριβοπληρωμένη performer.

Η Carmen Miranda ήταν η «βασίλισσα» της σάμπα, και η «βασίλισσα» των τεράστιων καπέλων. Η Κάρμεν ήταν η πραγματική πρώτη διδάξασα στις ογκώδεις πλατφόρμες. Αν και ήταν σχετικά κοντή, πάνω στη σκηνή φαινόταν "τεράστια" όχι μόνο χάρη στο τεράστιο ταλέντο της, αλλά και στα υπερμεγέθη καπέλα της.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη αναφορά, η γυναίκα που φιγουράρει στις μπλε ετικέτες γνωστής μάρκας που εμπορεύεται μπανάνες παραπέμπει άμεσα στην Carmen Miranda.

Το άδοξο τέλος της

Εξαρτημένη από το αλκοόλ και από τη χρήση αμφεταμινών και βαρβιτουρικών, η Κάρμεν Μιράντα έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης και πέθανε λίγες ώρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο. «Έφυγε» σε ηλικία 46 χρονών και κηδεύτηκε στη Βραζιλία. Σήμερα υπάρχει ολόκληρο Μουσείο προς τιμήν της.

Δείτε το Doodle της Google

carmen mirandas 108th birthday 6367640367923200.2 hp2x

Σχετικές ειδήσεις