SOCIAL MEDIA

Amalia Hernadez: Το doodle της Google για την σπουδαία χορεύτρια και χορογράφο

Amalia Hernadez: Το doodle της Google για την σπουδαία χορεύτρια και χορογράφο

Αφιερωμένο στην Μεξικάνα Amalia Hernadez είναι το σημερινό doodle της Google.

Η σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος είναι αυτή που εμπνεύστηκε το Ballet Folklorico de Mexico και το χρησιμοποίησε για να κάνει γνωστό τον πολιτισμό του Μεξικού στον υπόλοιπο κόσμο.

Γεννημένη το 1917 ανέπτυξε από νωρίς ένας πάθος για την εκτέλεση και τον χορό. Έγινε χορογράφος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών, όπου δίδαξε σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια γύρισε την εστίασή της στους παραδοσιακούς μεξικάνικους λαϊκούς χορούς. Συνδύασε τους χορούς αυτούς με πιο χορογραφικά κινήματα από την επίσημη εκπαίδευσή της, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός εντελώς νέου στυλ χορού γνωστού ως baile folklorico.

Το 1952, η Hernandez ίδρυσε το Μπαλέτο Folklorico de Μεξικό. Ξεκινώντας με μόλις οκτώ χορευτές, ο θίασος άγγιξε τα 300 μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εταιρία ερμήνευσε για πρώτη φορά την τηλεόραση το 1954, μετά την οποία εμφανίστηκαν σε εβδομαδιαία εκπομπή. Αυτή η επιτυχία επέτρεψε στην ομάδα της Amalia να περιηγηθεί στη Βόρεια Αμερική και μάλιστα να εκπροσωπήσει το Μεξικό στους Παναμερικανούς Αγώνες το 1959.

Το μπαλέτο Folklorico de Mexico συνεχίζει την πορεία μέχρι και σήμερα. Από την ίδρυσή της, η ομάδα έχει χορέψει για περισσότερα από 22 εκατομμύρια άτομα. Η Hernandez παρέμεινε συνεργαζόμενη με την εταιρεία μέχρι το θάνατό της το 2000, δουλεύοντας μαζί με τις κόρες και τον εγγονό της.

Το doodle της Google για την Amalia Hernadez

amalia hernandezs 100th birthday

Σχετικές ειδήσεις