SOCIAL MEDIA

Ουάιλντερ Πένφιλντ: Η Google τιμά των άνθρωπο που «νίκησε» την επιληψία

Ουάιλντερ Πένφιλντ: Η Google τιμά των άνθρωπο που «νίκησε» την επιληψία

Wilder Penfield: Τα 127 χρόνια από τη μέρα γέννησης του νευροχειρούργου Wilder Penfield τιμά στο σημερινό της doodle η Google.

O Penfield θεωρήθηκε κάποτε ως «ο μεγαλύτερος καναδός που ζούσε» για τα διαδοχικά του κατορθώματα τόσο στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου όσο και στις τεχνικές για τη θεραπεία της επιληψίας.

Ο Wilder Penfield εκπαιδεύτηκε στην Οξφόρδη και το Πρίνστον και πίστευε ότι η μελέτη της ιατρικής ήταν «ο καλύτερος τρόπος να γίνει ο κόσμος μια καλύτερη θέση». Αργότερα ο Wilder Penfield έγινε αργότερα ο πρώτος νευροχειρουργός του Μόντρεαλ και ίδρυσε το Νευρολογικό Ινστιτούτο του Μόντρεαλ το 1934.

Το doodle της Google για τον Wilder Penfield

wilder penfields 127th birthday

Μέχρι το 1950, πειραματίστηκε με τη χρήση ηλεκτρικών ανιχνευτών για τη θεραπεία της επιληπτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, ενώ ο ασθενής ήταν απόλυτα ξύπνιος. Αυτή η χειρουργική επέμβαση, που ονομάζεται Διαδικασία του Μόντρεαλ, οδήγησε σε μια μεγαλύτερη ανακάλυψη: η διέγερση ορισμένων φυσικών τμημάτων του εγκεφάλου θα μπορούσε να προκαλέσει ανάκληση μνήμης, όπως τη μυρωδιά του καυτού τοστ (που απεικονίζεται στο σημερινό Doodle). Οι συνεισφορές του Wilder Penfield στη σύγχρονη νευροεπιστήμη αύξησαν την παγκόσμια θέση του Καναδά στον τομέα της υγείας, της επιστήμης και της ανακάλυψης, ενώ οι καινοτομίες του δημιούργησαν μία καλύτερη ζωή για τα άτομα που πάσχουν από επιληψία.

Στα μεταγενέστερα χρόνια, ο Wilder Penfield έγινε συγγραφέας και πρωταθλητής της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της παιδικής διγλωσσίας, που τιμάται από τους δρόμους του Μόντρεαλ, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που φέρουν το όνομά του.

Του απονεμήθηκε το μετάλλιο Lister για χειρουργική επιστήμη και εισήχθη στην Καναδική ιατρική αίθουσα της φήμης.

Σχετικές ειδήσεις