SOCIAL MEDIA

Η αλληλεγγύη κερδίζει πόντους στα social και τα Χριστούγεννα

Η αλληλεγγύη κερδίζει πόντους στα social και τα Χριστούγεννα

Τα social media έχουν αναδειχθεί ως την κατεξοχήν πλατφόρμα για κινήσεις αλληλεγγύης. Αποδειξη οι δύο πρωτοβουλίες των Dominique και Fred πρωταγωνιστών από ότι φαίνεται μιας διαδικτυακής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου, η 22χρονη Dominique Harrison-Bentzen, διαπίστωσε πως έχασε την πιστωτική της κάρτα της. Ενας άστεγος της προσέφερε τις τελευταίες του 3 λίρες για να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της. Η Dominique αποφάσισε εκείνη τη στιγμή πως κάτι έπρεπε να κάνει. Δημοσιοποιησε την ιστορία στο facebook και ζήτησε από όλους α δωρίσουν 3 λίρες για να κάνουν τη ζωή των αστέγων καλύτερη. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, πέρασε μια ημέρα και μια νύχτα ως άστεγη. Η Domnique έχει ήδη μαζέψει 32.000 λίρες. Ο έρανος συνεχίζεται.

Λίγο νοτιότερα, στο Μπέρμιγχαμ, ο 17χρονος Fred Pye, ο οποίος κερδίζει αρκετά χρήματα από τα βίντεο που δημιουργεί στο Youtube, αποφάσισε να δώσει δώρα αξίας £ 400 σε έναν άστεγο άνδρα. Ο Fred δωρίζει $ 1 κάθε φορά που οι χρήστες του Youtube κοινοποιούν το βίντεό του.

Σχετικές ειδήσεις