SOCIAL MEDIA

Facebook: Νέα λειτουργία με αφορμή το σεισμό στο Νεπάλ (Photo)

Facebook: Νέα λειτουργία με αφορμή το σεισμό στο Νεπάλ (Photo)

Αν κάποιος έχει δηλώσει στον λογαριασμό του πως διαμένει στο Κατμαντού ή κοντά σε περιοχή την οποία έπληξε ο σεισμός, λαμβάνει ειδοποίηση με την ερώτηση αν είναι ασφαλής

Πρόκειται για «έλεγχο ασφαλείας» και όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ένας απλός και άμεσος τρόπος για να ενημερώσει κάποιος τους φίλους και τους συγγενείς του πως είναι ασφαλής μετά το φονικό σεισμό.

Μόλις ο χρήστης λάβει την ειδοποίηση, απατώντας θετικά οι online φίλοι του ενημερώνονται σχετικά, μέσω μιας σελίδας που περιέχει πληροφορίες για το καταστροφικό γεγονός.

Επίσης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναφέρει -εφόσον προφανώς το γνωρίζει- ότι κάποιος φίλος του είναι ασφαλής, ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.

«Αν είστε σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, θα λάβετε μια ειδοποίηση που σας ρωτά εάν είστε ασφαλείς και αν θέλετε να ελέγξετε οποιοδήποτε από τους φίλους σας. Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Στιγμές σαν και αυτές, το να συνδεθείς (σ.σ. με την έννοια του να επικοινωνήσεις) έχει πραγματικά σημασία. Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την τραγωδία», έγραψε ο δημιουργός του Facebook.