SOCIAL MEDIA

Πόσοι είναι οι ελληνικοί λογαριασμοί στα social media;

Πόσοι είναι οι ελληνικοί λογαριασμοί στα social media;

Του Δημήτρη Μαλλά

Το Facebook είναι με μεγάλη διαφορά το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα και το Instagram το πλέον ανερχόμενο αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρχίζουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το Twitter. Ή έστω δημιουργούνται όλο και περισσότεροι λογαριασμοί.

Αυτή είναι μία πρώτη εκτίμηση από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Sidebar αναφορικά με το πόσοι λογαριασμοί υπάρχουν στα social media από Ελλάδα αξιοποιώντας τα δεδομένα από την υπηρεσία Monitor που λειτουργεί.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή οι ενεργοί λογαριασμοί στο Facebook από Έλληνες χρήστες ανέρχονται σε 6,703 εκατ. Αυτό δεν σημαίνει ότι 6,7 εκατ. Έλληνες χρησιμοποιούν το Facebook, πολύ απλά γιατί δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς, τους οποίους και χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς.

Από την άλλη πλευρά, τον Μάιο του 2014 το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 5,587 εκατ. λογαριασμούς, κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζει να υπάρχει αύξηση.

Δεύτερο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι το YouTube με 634.050 από 354.088 πριν από ένα χρόνο. Αύξηση που δείχνει ότι οι Έλληνες αρχίζουν να δημιουργούν το δικό τους video περιεχόμενο και χρησιμοποιούν το YouTube για να το προβάλλουν.

Το Twitter είναι στην τρίτη θέση με 509.448 ενεργούς λογαριασμούς αλλά και αύξηση 49% σε σχέση με τους 341.713 λογαριασμούς που ήταν τον Μάιο του 2014. Και εδώ, όμως, ισχύει ότι υπάρχουν χρήστες με πολλαπλούς λογαριασμούς.

Βέβαια, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρήζει της μεγαλύτερης προσοχής δεν είναι άλλο από το Instagram. Η Sidebar ξεκίνησε πρόσφατα να το μετρά και τον Μάιο έφθασε να έχει 278.531 ενεργούς λογαριασμούς από Ελλάδα. Νούμερο πολύ μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι εκτιμάται ότι πριν από ένα χρόνο δεν πρέπει να υπήρχαν παρά μερικές δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instragram στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι το μέσο που αρχίζουν πλέον να χρησιμοποιούν όλοι όσοι ασχολούνται στη showbiz καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να «δημοσιεύουν» φωτογραφίες τους. Και το Instagram είναι το ιδανικό μέσο για κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, το Monitor της Sidebar εντοπίζει μία σημαντική αύξηση στον αριθμό των ειδησεογραφικών sites τα οποία από 573 τον Μάιο του 2014 έφθασαν φέτος τα 688, ενώ αντίστοιχα τα blogs από 55.222 ανέβηκαν φέτος στα 55.636.

Σχετικές ειδήσεις