SOCIAL MEDIA

Η γάτα του Λάγκερφελντ είναι μια θλιμμένη διάσημη Instagrammer (pics)

Η γάτα του Λάγκερφελντ είναι μια θλιμμένη διάσημη Instagrammer (pics)
Το αντίο της Choupette στον «πατέρα» της

Ποιος είπε ότι οι γάτες δεν έχουν δικαίωμα στο Instagram;

Ζούμε στην εποχή των social media, όπου όλα είναι πιθανά. Παιδιά έχουν κανάλια στο YouTube με εκατομμύρια ακολούθους, ένα αuγό γίνεται viral και ζώα έχουν δικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα από τα διάσημα τετράποδα που μετρούν εκατοντάδες ακολούθους είναι και η γάτα του αείμνηστου μόδιστρου Καρλ Λάγκερφελντ, Choupette η οποία είναι πολύ γνωστή στο χώρο της μόδας.

Η γάτα που ο Λάγκερφελντ αγαπούσε σαν παιδί του αποχαιρέτισε τον «πατέρα» της μέσω του λογαριασμού της, φορώντας ένα μαύρο βέλο.

«Σας ευχαριστώ όλους για τα συλλυπητήρια. Από την κάποτε ψυχρή και τώρα απλά ραγισμένη καρδιά μου, θα αρχίσω να πενθώ. Προσεύχομαι τα ευγενικά σας λόγια και οι ευχές σας να με βοηθήσουν ώστε να βάλω μπροστά το πατουσάκι μου και να προχωρήσω χωρίς τον μπαμπάκα Καρλ Λάγκερφελντ, ως ανεξάρτητη γυναίκα», αναφέρει η περιγραφή του ποστ, με πολλούς χρήστες να της συμπαραστέκονται με συλλυπητήρια.

Η Choupette ήταν και μούσα του σχεδιαστή και σύντομα μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια, ίσως, η πιο ευκατάστατη γάτα του πλανήτη.

Η περιουσία του εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ και το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι, ποιος θα τα πάρει...

Καθώς ο σχεδιαστής δεν είχε παιδιά, βιολογικά ή υιοθετημένα, αλλά και κανέναν νόμιμο κληρονόμο, υπάρχουν διάφορες εικασίες ως προς το σε ποιον θα καταλήξουν τα χρήματά του, τα ακίνητά του, αλλά και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία. Ανάμεσα στους επικρατέστερους κληρονόμους του σχεδιαστή, είναι ο 11χρονος βαφτισιμιός του Hudson Kroenig και η γάτα του.

Όπως αναφέρει η Le Parisien, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως άμεσος κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Η κατάσταση, βέβαια, είναι πιο περίπλοκη γιατί, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής.

Σχετικές ειδήσεις